Η ΠΕΝΕΝ για τον τραυματισμό 43χρονου ναύτη από Ίο για Νάξο – Τήρηση των κανόνων για ασφαλείς συνθήκες εργασίας

Newsroom
08/08/2023 10:51
 
 
 

 

Στο πρόσφατο (5/8) εργατικό ατύχημα με τραυματισμό ναύτη στο ρεμέτζο του Blue Star 1, αναφέρεται η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πλου από Ίο για Νάξο και ο 43χρονος ναύτης παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Η ΠΕΝΕΝ τονίζει μεταξύ άλλων πως: «Ένα νέο ατύχημα (43χρονου Ναύτη) σε επιβατηγό πλοίο φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη της πιο αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων για ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Ταυτόχρονα αναδεικνύει ότι πολλές φορές προκειμένου να τηρείται ο χρόνος εκτέλεσης δρομολογίων σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις αφιξο-αναχωρήσεις των πλοίων, διαμορφώνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες.

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί η συστηματική εντατικοποίηση, τα επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, οι ανεπαρκείς ώρες ανάπαυσης, παράγοντες που συντελούν τα μέγιστα στην πρόκληση Ναυτικών ατυχημάτων με θύματα τους Ναυτεργάτες.

Επιβάλλεται να εφαρμόζονται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που θα εξασφαλίζουν και θα προστατεύουν την ασφάλεια και την ζωή των πληρωμάτων».

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 380 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*