Ραφήνα: Τρία πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες έμπλεξαν τις άγκυρές τους

Newsroom
09/09/2023 10:34
 
 
 

 

Σκηνές πανικού και ταλαιπωρία για 100άδες επιβάτες στο λιμάνι της Ραφήνας όταν έμπλεξαν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων και υπήρξε επακούμβηση μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, στις 07.30 ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει το Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros για να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος. Τελικά, το δρομολόγιο ακυρώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει ρυμούλκηση και οι επιβάτες θα πρέπει να περιμένουν 3 με 4 ώρες μέσα στο πλοίο.

Λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή η καδένα της άγκυρας του Fast Ferries Andros έμπλεξε με την αριστερή καδένα της άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π το οποίο ήταν δεμένο στον ντόκο και βρισκόταν στη διαδικασία επιβίβασης και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τις 08.05 για Τήνο-Μύκονο-Νάξο.

Τα δύο πλοίο λίγο έλειψε να πέσουν πάνω στο Super Ferry το τρίτο πλοίο που ήταν δεμένο στο λιμάνι και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τις 07.50 για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο.
«Πέρασαν από δίπλα μας σε απόσταση σχεδόν ενός μέτρου» είπε στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας.

Το πλήρωμα του Super Ferry έκοψε τους κάβους και ανοίχτηκε στο αγκυροβόλιο εκεί που με εντολή του Λιμεναρχείου πήγαν για προληπτικούς λόγους και τα δύο πρώτα πλοία που έμπλεξαν οι άγκυρές τους.

Το Super Ferry τελικά απέπλευσε για την εκτέλεση του δρομολογίου στις 09.15.

Τα πληρώματα των άλλων δύο πλοίων συνεχίζουν τις προσπάθειας να ξεμπλέξουν τις καδένες των αγκυρών τους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 774 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*