Παροναξία: Παρατείνεται έως τις 6 Ιουλίου η αντικατάσταση του Blue Star 1 από το Blue Star Delos

Newsroom.
27/06/2026 17:34

Νέα απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας παρατείνει την αντικατάσταση του Blue Star 1 από το Blue Star Delos στα δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας της Παροναξίας

Με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρατείνεται η αντικατάσταση του επιβατηγού-οχηματαγωγού Blue Star 1 από το Blue Star Delos, το οποίο θα συνεχίσει να εκτελεί τα δρομολόγια της γραμμής δημόσιας υπηρεσίας της Παροναξίας έως και τις 6 Ιουλίου 2026.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εξέδωσε απόφαση με την οποία εγκρίνεται η παράταση της αντικατάστασης του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star 1 (Ν.Π. 10744) από το Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Delos (Ν.Π. 12082).

Η παράταση ισχύει από τις 27 Ιουνίου 2026 (αναχώρηση από τον Πειραιά στις 17:30) έως και τις 6 Ιουλίου 2026 (άφιξη στον Πειραιά στις 15:00) και αφορά τα δρομολόγια της σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Blue Star Delos θα εκτελεί τα δρομολόγια βάσει του εγκεκριμένου πίνακα, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία υποχρεούται να ενημερώσει έγκαιρα και με ευρεία δημοσιότητα το επιβατικό κοινό για την αλλαγή.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές θα ελέγχουν την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προϋποθέσεων ασφαλείας, των ναυτιλιακών εγγράφων και των πιστοποιητικών του πλοίου, καθώς και τη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια επιβατών και πληρώματος.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στις Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σύρου, Πάρου, Νάξου, Θήρας, Ίου και Ανάφης, καθώς και στην πλοιοκτήτρια εταιρεία για την άμεση εφαρμογή της.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Latest Post

Comments are closed.