Γιάννης Πλακιωτάκης: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να μείνουμε υγιείς» – Σχεδόν 50.000 έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα

Newsroom
03/09/2020 11:25
 
 
 

Στους τρεις κύριους στρατηγικούς στόχους που το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έθεσε στην αρχή του καλοκαιριού αναφέρθηκε ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξής που παραχώρησε χθες.

Οι στόχοι αφορούσαν 1ον στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων, 2ον στην προστασία της υγείας πληρωμάτων και επιβατών στην ακτοπλοΐα και 3ον στην ασφάλεια στις παραλίες και τις θάλασσες.

Ειδικότερα για την «μέγιστη διασφάλιση της υγείας πληρωμάτων και επιβατών στην ακτοπλοΐα» από τον κορωνοϊό, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για σχεδιασμό κατάλληλων πρωτοκόλλων και έγκαιρη εφαρμογή σωστών μέτρων, όπως αυτά προέκυψαν από την συνεργασία των Υπουργείων Ναυτιλίας και Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπήρξαν – και θα υπάρξουν – παραβάσεις (όπως π.χ. περιστατικά συνωστισμού ή μη χρήσης μάσκας), καθώς, όπως είπε, μιλάμε για εκατομμύρια επιβάτες (σ.σ. μόνο από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας το διάστημα από 1η Ιουνίου έως τέλος Αυγούστου διακινήθηκαν 2.421.858 επιβάτες) και εκατοντάδες δρομολόγια.
Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο προχώρησε σε περαιτέρω ελέγχους κλιμακίων του Λιμενικού Σώματος και πάνω στα πλοία (κατά τη διάρκεια του ταξιδιού), στη λήψη αυξημένων μέτρων στα λιμάνια (ειδικά σε ημέρες και ώρες αιχμής), καθώς και αύξηση του αριθμού των ελέγχων γενικότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, τα περίπου 2.000 στελέχη του Λιμενικού Σώματος που ανέλαβαν τους ελέγχους, μέχρι την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου είχαν προχωρήσει σε 49.644 ελέγχους, ενώ σε 975 περιπτώσεις που διαπιστώθηκε παράβαση, επέβαλαν τα σχετικά πρόστιμα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί δεν έχουμε μέχρι σήμερα κρούσμα σε μέλος πληρώματος. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί κάποια περιστατικά απείθαρχων ασθενών, αντιμετωπίστηκαν με την πλήρη εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Είμαστε – γενικά – ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των πληρωμάτων για την τήρηση των μέτρων. Προφανώς, όμως, επιζητούμε πάντοτε το καλύτερο» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του και το προσωπικό του Υπουργείου τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, όπως επίσης την ηγεσία και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την συμβολή και την προσφορά τους στην προσπάθεια που καταβάλλεται.

Ευχαριστίες απηύθυνε και στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας για τη δική τους προσπάθεια, καθώς και στις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνεργασία τους στην τήρηση των μέτρων.

«Θέλω να σας βεβαιώσω ότι στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να μείνουμε υγιείς, συνεχίζουμε την προσπάθεια για να είμαστε ασφαλείς στις παραλίες και τη θάλασσα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*