Ξεκίνησε τα δρομολόγια του στην Παροναξία το Blue Star Chios (video+φώτος από την πρώτη άφιξη στη Νάξο)

Newsroom
04/11/2020 14:58
 
 
 

 

Ξεκίνησε σήμερα τα δρομολόγια του στην Παροναξία το Blue Star Chios το οποίο θα αντικαταστήσει το Blue Star Delos για το επόμενο διάστημα.

Το Delos θα πραγματοποίησε το τελευταίο του δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και σήμερα τη «σκυτάλη» στο ίδιο δρομολόγιο πήρε το Chios.

Το Blue Star Delos σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας θα επιστρέψει στα δρομολόγια του στις Κυκλάδες στις 6 Φεβρουαρίου.

Το τελευταίο δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς-Πάρος Νάξος-Σαντορίνη, του Blue Star Chios, θα είναι στις 5 Φεβρουαρίου.

Τοποθέτηση scrubbers

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του naxostimes.gr το Blue Star Delos εκτός του ότι θα πραγματοποιήσει την ετήσια συντήρηση του, στο πλοίο θα τοποθετηθούν και scrubbers κάτι που σημαίνει ότι το προσεχές διάστημα μπορεί να ταξιδέψει και εκτός Ελλάδας.

Scrubbers σε πρώτη φάση εγκαταστάθηκαν στο Blue Star Patmos που χρειάστηκε να ταξιδέψει στη Μάλτα για το σκοπό αυτό και σύμφωνα με την εταιρία θα ακολουθήσουν το Blue Star Delos και το Blue Star Myconos.

Πρόκειται για την αγορά και εγκατάσταση εξειδικευμένου εξοπλισμού πλυντρίδων καυσαερίων (scrubbers), δηλαδή συσκευών για τον έλεγχο αέριων εκπομπών και ειδικά όξινων αερίων (SOx), στα παραπάνω πλοία, έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.

 

 

(Visited 1.466 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*