Βλάβη στον καταπέλτη του Blue Star Naxos – Έφυγε από Σχοινούσα απευθείας για Πειραιά

Blue Star - άρση των μετακινήσεων από και προς την νησιωτική χώρα
Newsroom
10/01/2021 12:20
 
 
 

 

Βλάβη παρουσιάστηκε στον καταπέλτη του Blue Star Naxos σήμερα το πρωί κι ενώ πραγματοποιούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του από Κατάπολα-Κουφονήσι-Σχοινούσα-Ηρακλειά-Νάξο-Πάρο-Σύρο-Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr το πλοίο στην προσπάθεια του να προσεγγίσει το λιμάνι της Σχοινούσας παρουσίασε βλάβη στον καταπέλτη με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προσέγγιση στο λιμάνι του νησιού. Στο πλοίο που επέβαιναν 73 επιβάτες, έγιναν τα διαδικαστικά και αναχώρησε για Πειραιά χωρίς να προσεγγίσει τα επόμενα λιμάνια που ήταν προγραμματισμένα στο δρομολόγιο του.

Οι 73 επιβάτες αλλά και οι επιβάτες που θα επιβιβάζονταν στο πλοίο στα επόμενα λιμάνια (Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο) με μέριμνα της εταιρείας θα προωθηθούν στον προορισμό τους.

Το πλοίο φτάνοντας στον Πειραιά θα προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της βλάβης και εάν προλάβει, θα πραγματοποιήσει το απογευματινό του δρομολόγιο στις 17:30 για τα νησιά των Κυκλάδων.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR NAXOS” Ν.Π. 11014 ότι, κατά τη διάρκεια προσέγγισης στη ν. Σχοινούσα για εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου Κατάπολα – Κουφονήσι – Σχοινούσα – Ηρακλειά – Νάξο – Πάρο – Σύρο – Πειραιά, παρουσιάστηκε βλάβη στον κεντρικό καταπέλτη, με αποτέλεσμα τη μη προσέγγιση του ως άνω πλοίου στον λιμένα Σχοινούσας και την παραμονή του στο αγκυροβόλιο έξω από αυτόν.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους για ένα μεμονωμένο πλου προς λιμένα Πειραιά για την αποκατάσταση της βλάβης.

Εντός του πλοίου επέβαιναν εβδομήντα τρεις (73) επιβάτες, δεκαοχτώ (18) Ι.Χ., και οχτώ (08) φορτηγά, οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

(Visited 666 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*