Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΝΟ για την 48ωρη απεργία στα πλοία

kabos ploia limani
Άκης Αξαόπουλος
29/10/2021 13:09
 
 
 

 

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την συνεδρίασή της στις 27-10-2021, αφού έλαβε υπόψη της την πλήρη απροθυμία και την στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς προκειμένου να καταρτιστεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασία για τα έτη 2020 και 2021, μετά παρέλευση διετίας από την προηγούμενη του έτους 2019, καθώς επίσης τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ναυτεργατών, και τα οποία δυστυχώς παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες μας και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, όχι μόνον δεν επιλύονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την σειρά αντεργατικών νόμων με την πρόφαση και της πανδημίας και την εξακολούθηση εφαρμογής του ν. 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, ως επίσης και την συνέχιση των προβλημάτων σχετικά με την χορήγηση των συντάξεων και την υγειονομική περίθαλψη των Ναυτικών μας, την μόνιμη πλέον παραβίαση των Σ.Σ.Ε. και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ώρες απασχόλησης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών ως και την συνεχιζόμενη ανεργία του κλάδου, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την ανάκαμψή της.

Τα αδιέξοδα δυστυχώς προκαλούνται και γιγαντώνονται καθημερινά τόσο από την άκαμπτη και ανάλγητη συμπεριφορά της εργοδοσίας, όσο και από την μονόπλευρη στάση των εκάστοτε Υπουργών Ναυτιλίας.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Ε

Ως έσχατο μέσο προστασίας των δικαιωμάτων και προώθησης και επίλυσης των προβλημάτων των Ελλήνων Ναυτικών την κήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας στα Επιβατηγά πλοία (Ακτοπλοϊκά-Μεσογειακά/Τουριστικά-Πορθμεία) με έναρξη την 06.01 π.μ. της 10-11-2021 ημέρα Τετάρτη μέχρι και την 06.00 π.μ. ώρα της 12-11-2021 ημέρα Παρασκευή, με προοπτική κλιμάκωσης.

Η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και υποβάθμισης του κλάδου μας δεν αφήνει περιθώρια για άλλες επιλογές.

Η ΠΝΟ υψώνει την φωνή της και προειδοποιεί.

Φτάνει πια

Κάτω τα χέρια από τους Ναυτεργάτες και τα κεκτημένα του κλάδου.

Καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα και να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις και τα ευχολόγια.

Η συμμετοχή όλων μας στην απεργιακή μας κινητοποίηση είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

(Visited 1.337 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.