Επιπλέον μέτρα προστασίας στον Αερολιμένα Μυκόνου ζήτησε ο Κωνσταντίνος Κουκάς

aerodromio mykonoy 2
Newsroom
19/03/2020 15:07
 
 
 

 

Επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, ζητώντας να εφαρμοστούν επιπλέον προληπτικές διαδικασίες στον Αερολιμένα της Μυκόνου, για όσο χρονικό διάστημα θεωρείται απαραίτητο, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια του αντίστοιχου αιτήματος για μέτρα στην ακτοπλοΐα της Περιφέρειας και των Δήμων του Ν. Αιγαίου και απώτερος στόχος της είναι η πλέον αποτελεσματική θωράκιση του νησιού απέναντι στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, προτείνεται να ληφθούν άμεσα, τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

*Να επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τη Μύκονο μόνο των μόνιμων κατοίκων του νησιού.
*Σε περίπτωση μετακίνησης πολιτών οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, αυτοί θα πρέπει να αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της μετακίνησης τους προς το νησί.
*Οι επιβαίνοντες στα αεροπλάνα να γνωστοποιούν με υπεύθυνη δήλωση, εκτός των στοιχείων παραμονής τους στο νησί, αν προέρχονται από ταξίδι σε χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα να δηλώνουν από ποια.
*Να πραγματοποιείται απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων στα αεροπλάνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
*Υποχρεωτική αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας από τα πληρώματα των αεροσκαφών.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κουκάς ανέφερε:

«Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων του νησιού είναι προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο και κυρίως μέσα από συντονισμένες ενέργειες, ώστε να αποτρέψουμε την ενδεχόμενη διάδοση του ιού στο νησί μας τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμούμε ότι κεντρικό ρόλο παίζει η επιπλέον θωράκιση του Λιμένα και του Αερολιμένα του νησιού κάτι που οφείλουμε να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία».

(φωτό: αρχείου)

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*