Γεύσεις της Σύρου στο πιάτο της Προέδρου της Δημοκρατίας

Newsroom
22/09/2022 21:37
 
 
 

Σε τοπικές πρώτες ύλες βασίστηκαν τα πιάτα του γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας σε γνωστό ξενοδοχείο της Ερμούπολης, μετά την τελετή ανακήρυξής της σε Επίτιμη Δημότη Σύρου-Ερμούπολης.

Τους καλεσμένους του γεύματος υποδέχθηκαν καλαίσθητα διακοσμημένα τραπέζια, αλλά και μια ποικιλία από συριανά τυριά και αλλαντικά.

Η (ατομική) σαλάτα που σερβιρίστηκε, περιλάμβανε ντοματίνια Σύρου, μους κοπανιστής και άγρια φύλλα μικρών φυτών πάνω σε κουλούρι από χαρούπι, με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Το ορεκτικό θύμιζε σε γεύση το περίφημο και ξακουστό λουκάνικο Σύρου: ντολμάδες με λάχανο, χοιρινό κιμά με μάραθο και μυρωδικά και κρέμα αυγολέμονο.

Το κυρίως πιάτο του μενού ήταν φιλέτο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής μπαλοτίνα με φρέσκο σπανάκι, ξυνομυζήθρα και λούζα Σύρου, ενώ το γεύμα ολοκληρώθηκε με μια “παραλλαγή” ενός αγαπημένου συριανού γλυκού, τη φράγκικη γλυκιά τυρόπιτα με μέλι Σύρου.

 

(Visited 130 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.