ΝΔ: Στην περιφέρεια ο Χαρδαλιάς, στην ευρωβουλή ο Πατούλης

Newsroom
01/08/2023 20:47
 
 
 

 

Η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην περιφέρεια Αττικής με την στήριξη της ΝΔ και η απόσυρση του απερχόμενου περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, από την κούρσα έγινε μεν αναίμακτα ωστόσο βρίθει παρασκηνίου.

Ειδικότερα, προκειμένου να πεισθεί ο κ. Πατούλης να αποσυρθεί και να μην είναι «αντάρτης» υποψήφιος, κάτι που θα δημιουργούσε προβλήματα στην υποψηφιότητα Χαρδαλιά, φαίνεται πως υπήρχαν εκτεταμένες συζητήσεις μεταξύ του επιτελείου του Πρωθυπουργού και του Πατούλη.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Aftodioikisi, το αίτημα Πατούλη για να αποσυρθεί από την κούρσα της περιφέρειας Αττικής ήταν να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2024 θα διενεργηθούν με το σύστημα της λίστας και όχι με σταυρό. Ως εκ τούτου, ο Περιφερειάρχης ζήτησε -και φαίνεται να κέρδισε- την τοποθέτησή του σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Στις συζητήσεις που έγιναν ο κ. Πατούλης εξέφρασε επανειλημμένα την επιθυμία του να είναι κάποια στιγμή «δυνητικός» υπουργός Υγείας, κάτι που δεν σχολιάστηκε από τους συνομιλητές του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Aftodioikisi, ο Γιώργος Πατούλης ήταν αποφασισμένος να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος εάν η ΝΔ κατέβαζε τον Γιώργο Παπανικολάου στην Περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είναι μια δυναμική και επαρκής υποψηφιότητα, ο κ. Πατούλης αποφάσισε να αποσυρθεί και να μην δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην παράταξη όσο και… στον εαυτό του.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 318 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*