Καθαρισμός του βυθού στη μαρίνα και το λιμάνι Νάξου (φώτος)

admin
13/05/2016 16:32
 
 
 

 

Καθαρισμός σε ένα τμήμα του βυθού της μαρίνας και του λιμανιού της Νάξου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού.

Με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου Νάξου, εθελοντές δύτες (από το Blue Fin Divers) βούτηξαν στο βυθό και τον καθάρισαν από λογής λογής απορρίμματα όπως μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, λάστιχα κ.ά. τα οποία φορτώθηκαν σε απορριμματοφόρο του δήμου και μεταφέρθηκαν στο ΧΑΔΑ.

Μεταξύ των …”αλιευμάτων” κι ένα χταπόδι…
Ωστόσο, στον καθαρισμό των παραλιών της Αγίας Άννας, του Μάραγκα και της Πλάκας προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής και το Τμήμα ΣΔΕ Νάξου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.  

Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας, ενώ η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας και των ακτών μπορεί να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων. 

(φώτος: Blue Fin Divers Naxos-Greece)

(Visited 59 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*