Το μέλλον της Γης στα χέρια των παιδιών – Εκδήλωση της Περιφέρειας για την Ημέρα Περιβάλλοντος

admin
03/06/2016 16:44
 
 
 

Με κεντρικό σύνθημα «Η Γη είναι στα χέρια σου», η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Μιαούλη στη Σύρο μια μεγάλη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με την παρουσία και τη συμμετοχή μαθητών όλων των δημοτικών σχολείων του νησιού, η πρωτοβουλία αυτή (που πραγματοποιήθηκε οριζόντια σε όλα τα νησιά της περιφέρειας) είχε ως στόχο τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσω της ενημέρωσης των παιδιών για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν και μίλησαν στα παιδιά ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φλεβάρης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Ανανίας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Α.Ε. κ. Μπαριανάκης, ενώ ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος επέδωσε σε κάθε σχολείο τον έπαινο του για την συμμετοχή του σε περιβαλλοντικές δράσεις και προέτρεψε τα παιδιά να προστατεύουν το περιβάλλον, κάτι που – όπως είπε – δεν έκαναν οι προηγούμενες γενιές. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Παραμυθιώτου.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν λουλούδια και φυτά στους μικρούς μαθητές.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*