Το naxostimes.gr στον καθαρισμό της Γυάρου (φωτορεπορτάζ)

admin
05/06/2016 12:32
 
 
 

Τις βόρειες παραλίες της Γυάρου είχαν ως προορισμό οι εθελοντές που συμμετείχαν στον καθαρισμό που διοργανώθηκε από το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 

Από το λιμάνι της Ερμούπολης ξεκίνησαν τρία σκάφη με περίπου 35 εθελοντές, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Σύρου-Ερμούπολης Μάριο Βουτσίνο, προσκόπους, μέλη του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, μέλη του προγράμματος LifeDEBAGκαι φυσικά η ομάδα πεδίου του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και, παρά την ζέστη που επικρατούσε, καθάρισαν με ενθουσιασμό τις παραλίες της Γυάρου, απ’ όπου συνέλεξαν πλήθος απορριμμάτων, τα οποία καταγράφηκαν και διαχωρίστηκαν ανάλογα με το είδος τους. Στη συνέχεια, τα απορρίμματα αυτά μεταφέρθηκαν πίσω στη Σύρο, όπου αυτοκίνητο της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου τα πήγε εκεί που πραγματικά ανήκουν (δηλ. είτε για ανακύκλωση, είτε στον ΧΥΤΑ).

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Γυάρος αποτελεί τον τόπο ζωής ενός από τα σπανιότερα θαλάσσια θηλαστικά της Μεσογείου, της φώκιας Monachusmonachus.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*