Στα χέρια του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου νεαρή Caretta caretta που εκθαλασσώθηκε στην Πάρο

Newsroom
24/02/2023 10:37
 
 
 

 

Μέσα σε τέσσερις μόλις μέρες και μετά το ταξίδι μιας θαλάσσιας χελώνας με πρωτότυπο τρόπο από το Κουφονήσι στη Νάξο, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου κλήθηκε να περιθάλψει ακόμη μια νεαρή Caretta caretta, η οποία αυτή τη φορά εκθαλασσώθηκε σε παραλία της Πάρου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, παρόλο που η άτυχη χελώνα βρίσκεται σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επανέλθει. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη Caretta caretta έφτασε στα χέρια μελών του Συλλόγου της Νάξου από τον αντίστοιχο Σύλλογο Περίθαλψης & Προστασίας Άγριων Ζώων “Αλκυόνη” της Πάρου.

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου επισημαίνει ότι “είναι μια δύσκολη περίοδος κυρίως για τις νεαρές θαλάσσιες χελώνες, καθώς πέφτει η θερμοκρασία της θάλασσας και κάποιες δεν αντέχουν”. Για τον λόγο αυτό, προτρέπει όσες και όσους δουν θαλάσσια χελώνα στη ακτή ή να επιπλέει στη θάλασσα, να καλούν άμεσα το Λιμεναρχείο ή τους αρμόδιους συλλόγους, καθώς μπορεί να φαίνονται νεκρές, αλλά υπάρχει περίπτωση να ζουν και με την ανάλογη φροντίδα να σωθούν.

(Visited 115 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*