Ανακύκλωση ληγμένων φαρμάκων στη Σύρο

Newsroom
08/06/2023 17:18
 
 
 

 

Ένα μεγάλο φορτίο από ληγμένα φάρμακα, τα οποία συλλέχθηκαν από τα φαρμακεία της Σύρου που διαθέτουν τους ειδικούς πράσινους κάδους του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) έφυγε σήμερα για καύση.

Τα φάρμακα αποστέλλονται είτε στο εξωτερικό για αδρανοποίηση και καύση, είτε για διαχείριση από αδειοδοτημένη μονάδα, η οποία έχει τη δυνατότητα για χημική και βιολογική επεξεργασία και τη μετατροπή τους σε μη επικίνδυνα.

Η ανακύκλωση των ληγμένων φαρμάκων είναι πολύ σημαντική, αφού αν καταλήξουν στους χώρους υγειονομικής ταφής αποβλήτων ή στις αποχετεύσεις (όπου πολλά νοικοκυριά αδειάζουν τα υγρά από τα μπουκαλάκια στο νεροχύτη προτού πετάξουν τη συσκευασία με τα υπόλοιπα σκουπίδια), το αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται βλαβερές συνέπειες λόγω αθροιστικού αποτελέσματος στην ατομική και δημόσια υγεία, καθώς οι δραστικές ουσίες που περιέχουν, επιστρέφουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της τροφικής αλυσίδας.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαρίστησε δημότες και κατοίκους για την επιλογή τους να ανακυκλώνουν τα ληγμένα φάρμακα που έχουν στο σπίτι τους, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό το περιβάλλον.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*