Νάξος: Θαλάσσια χελώνα, χτυπημένη από προπέλα, κατέληξε λόγω εξάντλησης και πνιγμού

Newsroom
08/06/2023 21:55
 
 
 

 

Αναίσθητη ανέσυραν σήμερα από τη θάλασσα του Αλυκού μια Caretta carretta μέλη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, τουρίστες και επιχειρηματίας της περιοχής, με το Λιμεναρχείο Νάξου να έχει ενημερώσει για την ύπαρξη της ήδη από το πρωί.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν κι ενώ έδειξε σε κάποια φάση να επανέρχεται, η χελώνα δυστυχώς κατέληξε. Όπως έκανε γνωστό ο Σύλλογος, πρόκειται για μια ενήλικη θηλυκή Caretta carretta που έφερε τραύματα από προπέλα σκάφους στο καβούκι και κατέληξε λόγω εξάντλησης και πνιγμού.

Η χελώνα είχε εμφανιστεί από το προηγούμενο βράδυ στην ακτή, με τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου να αναρωτιέται αν η κατάληξη της θα ήταν διαφορετική στην περίπτωση που την είχε παραλάβει νωρίτερα. Για τον λόγο αυτό, υπενθυμίζει ότι αν κάποιος κάτοικος ή επισκέπτης της Νάξου δει θαλάσσια χελώνα και υποψιαστεί ότι κάτι μπορεί να της συμβαίνει, τότε να καλέσει τον Σύλλογο ή το Λιμεναρχείο Νάξου οποιαδήποτε ώρα της μέρας κι αν είναι, ώστε να τους δώσουν οδηγίες ή να έρθουν άμεσα οι ίδιοι για να βοηθήσουν και μην προβούν σε ενέργειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη χελώνα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 384 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*