Στην Σέριφο υπογράφηκε η Χάρτα για την Πράσινη Συμφωνία και την Αειφόρο Ανάπτυξη 2023

Newsroom
22/08/2023 16:25
 
 
 

 

Τρία χρόνια μετά την υπογραφή της Χάρτας για την Πράσινη Συμφωνία και την Αειφόρο Ανάπτυξη που είχε πραγματοποιηθεί στην Αστυπάλαια τον Ιούλιο του 2020, σειρά φέτος είχε η Σέριφος να μπει στο επίκεντρο της Πράσινης Συμφωνίας για το Κλίμα και την περιβαλλοντική προστασία του Αιγαίου για το 2023.

Παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (Ε.Ν.Α.) Νεκτάριου Καλαντζή και του Δημοτικού Συμβούλου Σερίφου και επικεφαλή του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ε.Ν.Α. Μιλτιάδη Πελοποννήσιου, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 υπογράφηκε στο όμορφο νησί της Σερίφου, η Χάρτα για την Πράσινη Συμφωνία και την Αειφόρο Ανάπτυξη 2023, η οποία στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες:
1. τη βιοποικιλότητα και την προστασία των ακτών και των θαλασσών στις Κυκλάδες και
2. την ηλεκτροκίνηση, που αποτελεί την επόμενη ημέρα στην αστική και βιώσιμη κινητικότητα, με μηδενικούς ρύπους, έχοντας ως στόχο την κλιματική ουδετερότητα της Ελλάδος τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθώντας, για άλλη μια αφορά, ευρωπαϊκές πρακτικές, η Ε.Ν.Α. με τους νέους της χώρας μας μπροστά και το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, έχει σχεδιάσει να παρουσιάσει αναλυτικά το επόμενο διάστημα τους βασικούς άξονες για το περιβάλλον και την προστασία του, με ορίζοντα το 2030.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται σχετικά:
«Η Πράσινη Χάρτα που υπογράφηκε στη Σέριφο αποτελεί ένα ακόμη βήμα σε μια κοινωνία που αλλάζει και μεταβάλλεται διαρκώς, με τη νέα γενιά να καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και τους νέους αιρετούς της χώρας μας να αποτελούν την αρχή για την αλλαγή σε νοοτροπία και πράξεις, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι αλλαγές θα έρθουν γρηγορότερα απ’ όσο πιστεύουμε και η ολοένα και μεγαλύτερη κατοίκηση των ανθρώπων προς τις μεγάλες πόλεις θα φέρει και ταυτόχρονες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Οι σύγχρονοι δήμοι και περιφέρειες της Ευρώπης οφείλουν να βελτιώσουν τη ζωή μέσα στις πόλεις για τους κατοίκους τους, με μεγαλύτερους και καινοτόμους χώρους πρασίνου, περισσότερους ποδηλατοδρόμους, αξιοποίηση των μέσων σταθερής τροχιάς με περιβαλλοντική λειτουργία αυτών, προώθηση της ηλεκτροκίνησης για όλους μέσα στην πόλη, με κίνητρα, κατάργηση του πλαστικού, αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την ολοένα και μεγαλύτερη περιβαλλοντική κουλτούρα, μέσω της εκπαίδευσης, που θα δημιουργήσει την επόμενη γενιά των σκεπτόμενων και περιβαλλοντικά ευαίσθητων πολιτών».

«Η Ε.Ν.Α. είναι παρούσα και οι νέοι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να φέρουν την καινοτομία στις κατά τόπους πόλεις τους, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την Πράσινη Συμφωνία να είναι στην πρώτη γραμμή για την επόμενη μέρα» ανέφερε από την Σέριφο κατά της υπογραφή της Πράσινης Χάρτας που συνυπέγραψε με τον κ. Πελοποννήσιο, ο κ. Καλαντζής.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*