Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Μάζεψε 800.000 αποτσίγαρα μέσα σε 2 χρόνια

Newsroom
13/02/2024 13:58
 
 
 

 

Το αποτέλεσμα της δεύτερης επιτυχημένης αποστολής αποτσίγαρων, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree που υλοποιεί η ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, ανακοίνωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, πρωτοπόρος στον τομέα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας,

Η συνεπής συμμετοχή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης στο πρόγραμμα αποδεικνύει την αφοσίωσή του στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη να δημιουργηθούν αειφόρες πρακτικές για το μέλλον. Η πρόσφατη αποστολή περίπου 800.000 αποτσίγαρων, συλλεγμένων κατά τη διάρκεια 2 ετών εφαρμογής του προγράμματος, αποδεικνύει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Η τοποθέτηση 40 ειδικών κάδων συλλογής αποτσίγαρων σε καίρια σημεία του νησιού αντιπροσωπεύουν τη δέσμευση του Δήμου για τη διαφύλαξη των δημόσιων χώρων και των παραλιών του νησιού, προσφέροντας ένα περιβαλλοντικό πλεονέκτημα που αντανακλάται σε σημαντικούς αριθμούς.

Τα οφέλη από την ανακύκλωση αυτών των αποτσίγαρων, σύμφωνα με εκτιμήσεις, προσδιορίζονται σε 5.600 κυβικά μέτρα γλυκού ή αλμυρού νερού που σώθηκαν από ρύπανση από τα αποτσίγαρα, 40 κιλά λίπασμα που θα προκύψει από το χαρτί και τα υπολείμματα καπνού και 150 κιλά πρώτης ύλης βιομηχανικού πλαστικού από την ανακύκλωση του μικροπλαστικού που περιέχεται στα αποτσίγαρα. Αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα καταδεικνύουν τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η συνειδητή και συστηματική ανακύκλωση στον τοπικό περιβάλλοντα χώρο.

Το πρόγραμμα #gopafree στοχεύει στο να αποσύρει όσο το δυνατόν περισσότερα αποτσίγαρα από δημόσιους χώρους και τις ακτές των παραλιών των νησιωτικών δήμων στους οποίους εφαρμόζεται, συνεισφέροντας σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας του Περιβάλλοντος και την αειφορία της κάθε περιοχής.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαριστεί όλους όσους συνεισέφεραν σε αυτή την επιτυχία και προσκαλεί περισσότερους πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια για ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον, καθώς πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη από την συγκέντρωση των αποτσίγαρων θα προκύψει χρηματικό αντισταθμιστικό όφελος που θα δοθεί σε κοινωνικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*