Στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τα αιολικά πάρκα σε Άνδρο, Νάξο, Τήνο και Πάρο

afisa anemogennitries paros
admin
17/02/2017 09:44
 
 
 

Στα τέλη Μάϊου (24/05) ορίστηκε η νέα δικάσιμος ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των δήμων Άνδρου, Νάξου, Τήνου και Πάρου κατά της «Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων» για το ενιαίο επενδυτικό έργο αιολικών πάρκων στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Πάρου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες, τους φορείς του νησιού και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, ανάρτησε στο διαδίκτυο ψήφισμα προς το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο «Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της Πάρου», προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές από τους Παριανούς και τις Παριανές, τους κατοίκους και φίλους του νησιού, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους.
Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστοχώρο του δήμου Πάρου, «η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα έχει ανεπανόρθωτο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος χωρίς κανένα όφελος για την τοπική κοινωνία». «Λέμε ΟΧΙ στη αλλοίωση του φυσικού και πολιτιστικού μας περιβάλλοντος και την καταστροφή του τουρισμού. Λέμε ΟΧΙ στην ακύρωση της όποια αναπτυξιακής πορεία του νησιού μας. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, και επιθυμούμε υψηλή ποιότητα ζωής μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Πάρου.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*