«Πράσινοι» στόχοι από το «Περιφερειακό Φυτώριο» Α.Ε. για το 2015

admin
19/02/2015 13:03
 
 
 

Μια σειρά από «πράσινους» στόχους έχει θέσει το «Περιφερειακό Φυτώριο» Α.Ε. για το 2015.

Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, της μελισσοκομίας και της γεωργικής παραγωγής, την προστασία της βιοποικιλότητας, την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πιο αναλυτικά, ο προγραμματισμός του «Περιφερειακού Φυτωρίου» Α.Ε. για το έτος 2015 έχει ως εξής:

*Ανάπτυξη 100.000 καλλωπιστικών και δασικών φυτών για τις ανάγκες αναδασώσεων και δεντροφυτεύσεων δυνητικά σ’ όλα  νησιά της Περιφέρειας.

*Ανάπτυξη 250.000 κτηνοτροφικών, αρωματικών και μελισσοκομικών φυτών για τις ανάγκες των βοσκοτόπων και των μελισσοκόμων των νησιών του Ν. Αιγαίου, για την προστασία και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της μελισσοκομίας στο Νότιο Αιγαίο, δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων της περιοχής του Νοτίου αιγαίου, για την προστασία της βιοποικιλότητας και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς

*Δημιουργία αποδεικτικών καλλιεργειών αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών και νέων ειδών και ποικιλιών, όπως τροπικά, υποτροπικά και υπερτροφών (SUPER FOODS) ιπποφαές, ρόδι ,μπλουμπέρρι, γκοτζιμπέρρι, κ.λπ. για την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής, την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και την αύξηση της αποδοτικότητας, σύμφωνα και με τις υποδείξεις του υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας.

*Δημιουργία  προγραμμάτων περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων σε συνεργασία με το δίκτυο Ελληνικών Βοτανικών κήπων.

*Συνεχή βοήθεια του συνεργείου προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την συντήρηση και τον καθαρισμό των επαρχιακών οδών και την άμεση κινητοποίηση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και έντονων καιρικών φαινομένων.

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*