Συνεχίζουν τον αγώνα οι Παριανοί για την αποτροπή εγκατάστασης ΑΠΕ στο νησί

afisa anemogennitries paros
admin
21/02/2017 00:40
 
 
 

Κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές ο αγώνας στον οποίο έχει επιδοθεί ο δήμος Πάρου, προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση νέων ΑΠΕ στο νησί από ιδιωτικές εταιρείες που σχεδιάζουν να το μετατρέψουν σε ένα τεράστιο βιομηχανικό πάρκο παραγωγής ενέργειας.
Μπροστάρης στον αγώνα αυτό – ως εκ του νόμου εκτελεστής της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου (Αρ.34/2015) – είναι ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ για να καταστήσει σαφές ότι οι συγκεκριμένες επενδύσεις θα αλλάξουν τη μορφή και το περιβάλλον του νησιού, καταστρέφοντας την ήπια μορφή ανάπτυξης που επιθυμούν οι κάτοικοί του για τον τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Ο δήμαρχος Πάρου το τελευταίο χρονικό διάστημα παραχώρησε συνεντεύξεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΒΗΜΑ FΜ & REAL FΜ (19/01/2017) και Κανάλι Ένα 90,4 FΜ (16/02/2017). Με παρέμβαση του, μέσα σε λίγες μόνο μέρες από την ανάρτηση σχετικής ενημέρωσης στον επίσημο ιστότοπο του δήμου Πάρου (dimosparou.blogspot.gr), αναδημοσιεύθηκαν οι θέσεις και οι απόψεις του δήμου σε διάφορες ενημερωτικές και θεματικές ιστοσελίδες (Michanikos-online.gr, Makeleio.gr, Palmosnews.com, Tornosnews.gr, Neashmera.gr, Sofokleousin.gr, Driveandtravel.gr, Cycladesplus.gr). Επίσης, το ψήφισμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μετρά ήδη 900 υπογραφές, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται.
«Η δυναμική που εκφράζει η συσπείρωση όλων γύρω από τον αγώνα αυτόν μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον. Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών της Πάρου, του ευρύτερου ελλαδικού χώρου και παγκοσμίως θα συνεχιστεί και δεν θα τελειώσει, αν δε καταφέρουμε να αποτρέψουμε τη διάπραξη ενός μελλοντικού εγκλήματος για το περιβάλλον, την ανάπτυξη του νησιού της Πάρου και τη καθημερινή διαβίωση των κατοίκων της. Θέλουμε όλους τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους φίλους του νησιού της Πάρου συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους στη διαδρομή αυτή και είμαστε σίγουροι ότι ο αγώνας μας στο τέλος θα δικαιωθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του δήμου Πάρου.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*