Άγρια ζωή Νάξου… Ας την προστατεύσουμε! (φώτος)

pouli naxos 1
admin
04/03/2017 00:26
 
 
 

 

Από το 2013, η άγρια ζωή έχει τη δική της μέρα εορτασμού…

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2013, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στην 68η σύνοδό της και σε μια προσπάθεια να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να πάρει μέτρα, για να σταματήσει το οργανωμένο έγκλημα κατά της Άγριας Ζωής που συντελείται με κίνητρο το κέρδος, ανακήρυξε την 3η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής.

Ο εορτασμός αυτός έχει σαν σκοπό να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση όλων μας και να μας θυμίσει ότι είναι χρέος του καθένα μας και όλων μαζί, να προστατέψουμε το περιβάλλον μας από τους κινδύνους που το απειλούν.

{youtube}bFqtxvtDq6Q{/youtube}

Ας μην ξεχνάμε ότι, η φροντίδα και η προστασία της άγριας ζωής, αφορά και τη δική μας καλή ποιότητα ζωής… 

Η λαθροθηρία και η λαθρεμπορία άγριας πανίδας και χλωρίδας είναι ένα παλιό και παγκόσμιο φαινόμενο, που σήμερα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, δεδομένης της αύξησης της ζήτησης και της εμπορίας μέσω διαδικτύου.

Αυτό το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής που συχνά διεξάγεται οργανωμένα, έχει γίνει ιδιαίτερα απειλητικό για πολλά είδη σε όλο τον κόσμο. Ζώα προωθούνται στη μαύρη αγορά ενώ άλλα σκοτώνονται για το κρέας, το δέρμα, τα δόντια ή τη γούνα τους και ο κατάλογος των απειλούμενων ειδών συνεχώς μεγαλώνει.

Η Νάξος φιλοξενεί σε θάλασσα, στεριά και ουρανό σπάνια είδη άγριας ζωής και ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την άγρια ζωή, μας θυμίζει ότι “υπάρχει ΚΑΙ αυτή η πλευρά της Νάξου που ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ“…

Σαν πολίτες λοιπόν ας κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να σταματήσουμε το “βιασμό” της φύσης…

Η Άγρια Ζωή μας ζητάει βοήθεια. Εμείς, θα κλείσουμε τα αυτιά μας;

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*