Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Εκπόνηση μορφολογικής μελέτης για τα Αστικά Στερεά Απόβλητα

asa xyta syroy 1
admin
07/03/2017 23:48
 
 
 

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η διαλογή δύο τόνων Αστικών Στερών Αποβλήτων (ΑΣΑ), διαδικασία η οποία ξεκίνησε χθες και γίνεται χειρωνακτικά εντός του ΧΥΤΑ Σύρου, στο πλαίσιο εκπόνησης μορφολογικής μελέτης για τα ΑΣΑ του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.
Σκοπός αυτής της μελέτης είναι να αναλυθεί η ακριβής σύνθεση των αστικών στερεών αποβλήτων της Σύρου και να προσδιοριστούν οι δυνατότητες για καλύτερη αξιοποίηση των υλικών που βρίσκονται στον πράσινο κάδο.
Για τον λόγο αυτό και μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Σύρο ειδικό κλιμάκιο της γερμανικής εταιρείας TOMRA και του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο αποτελείται από τους κ.κ. Δημήτριο Κοκοσιούλη (Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Dynamic Vision PC), Juergen Priesters (Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Tomra Sorting) και Oliver Lambertz (Περιφερειακό Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Tomra Sorting).

asa xyta syroy 2
Το Πολυτεχνείο Κρήτης (ως ανεξάρτητος επιστημονικός φορέας υψηλού κύρους) αποτελεί επιπλέον εχέγγυο για την αξιοπιστία και εγκυρότητα της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων. Η εκτέλεση της ανάλυσης θα γίνει με την παρουσία πολιτικού και στελεχιακού δυναμικού του Δήμου. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η συγκεκριμένη ανάλυση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και θα απασχοληθεί εργατικό προσωπικό από τη Σύρο.
Ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης είναι μόλις ο δεύτερος πανελλαδικά, μετά από τον Δήμο Λέσβου, που εκπονεί την εν λόγω μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν σε ανοικτή εκδήλωση το αμέσως επόμενο διάστημα και θα ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων και υποδομών που έχουν προγραμματιστεί για την αναβάθμιση του ΧΥΤΑ και τη βελτίωση της διαδικασίας επεξεργασίας και διαχείρισης των απορριμμάτων της Σύρου.

asa xyta syroy 3
Η εκπόνηση της μορφολογικής μελέτης για τα ΑΣΑ του δήμου ήταν και το αντικείμενο της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του σήμου Σύρου-Ερμούπολης. Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος κ. Μαραγκός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βακόνδιος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σύρου κ. Πρίντεζης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ζουλουφός και Στρογγύλης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*