Πάρος: Υπέρ των ΑΠΕ, κατά των γιγάντιων ανεμογεννητριών

sygkentrosi anemogennitries 2
admin
31/03/2017 09:05
 
 
 

Την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο μετατροπής της Πάρου σε βιομηχανική ζώνη εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας διατράνωσαν οι κάτοικοι του νησιού, στην – πρωτόγνωρη σε όγκο και αγωνιστική διάθεση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες.
Στη συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα κατά της Εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών στην Πάρο, ο δήμαρχος Πάρου, ο έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου, η τοπική Εκκλησία, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.ά., αναφέρθηκαν στις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που θα έχει στον τόπο η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αντιπάρου και ο Ναξιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανιός. Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι δήμαρχοι Σύρου, Άνδρου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Κύθνου, Μυκόνου, τοπικοί φορείς, σύλλογοι, καθώς και οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ και του ΚΚΕ.

sygkentrosi anemogennitries 3

Ζητούν ανάκληση της υπουργικής απόφασης
Υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά κατά της εγκατάστασης τεραστίων διαστάσεων βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών δήλωσαν οι Παριανοί, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον, η υγεία των κατοίκων και η οικονομία του νησιού (αλλά και των υπολοίπων νησιών) στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Γι’ αυτό ζητούν να ανακληθεί η υπουργική απόφαση που δίνει τη δυνατότητα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά της Πάρου, της Νάξου, της Άνδρου και της Τήνου, ενώ ταυτόχρονα το Συντονιστικό των δημάρχων και η Επιτροπή επιδιώκει συνάντηση το προσεχές διάστημα με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη.

sygkentrosi anemogennitries 1

Καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες της Πάρου
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα κατά της Εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών στην Πάρο, στο νησί η σημερινή παραγόμενη ενέργεια από ΑΠΕ είναι της τάξης του 37,5{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} και υπερκαλύπτει το ποσοστό του 20{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} σε ενέργεια που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την επίτευξη της συμβολής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην τελική κατανάλωση ενέργειας ως το 2020, όπως αυτό απορρέει από την Οδηγία 2009/28/ΕΚ.
Επίσης, έχει αυτόνομο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού και τροφοδοτεί με ρεύμα τα νησιά Νάξο, Αντίπαρο, Σχοινούσα , Σίκινο, Φολέγανδρο και Κουφονήσια.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*