Η Σύρος το ξανάκανε (με επιτυχία) και το 2017! (φώτος)

syros 10
admin
03/04/2017 12:43
 
 
 

Καθαρισμός παραλιών και κοινόχρηστων χώρων, φυτεύσεις δέντρων και φυτών, κλαδονομές και λοιπές εθελοντικές εργασίες ήταν οι σημαντικότερες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες με τη συμμετοχή περίπου 250 εθελοντών και την πλήρη στήριξη και συντονισμό του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο της μεγάλης πανελλήνιας εκστρατείας του “Let’s do it Greece”.
Μεγάλος αριθμός μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Σύρου, μέλη πολιτιστικών και άλλων Συλλόγων και τοπικών φορέων, μαθητές και απλοί πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών στις δράσεις, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού, αγάπης για το περιβάλλον και το νησί, ενώ ταυτόχρονα έκαναν πράξη την αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να επικρατήσει στην κοινωνία.

syros 8

syros 1

syros 2
Ειδικότερα, χθες είχαν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις: Καθαρισμός – εξωραϊσμός αλσυλλίου στη Μαρίνα Λαζαρέττων (από τον δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαζαρέττων), φύτευση και καθαρισμός σε υπαίθριο χώρο πλησίον του ΒΙΟ.ΚΑ. Ερμούπολης (από τον Σύλλογο Κρητών Σύρου), καθαρισμός παραλιών Κινίου (από το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος»), Αγκαθωπών (από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Σύρου – Βαθμοφόροι της ΠΕ Κυκλάδων και την 4η Κοινότητα Ανιχνευτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Ποσειδών»), Φοίνικα (από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και τους τοπικούς Συλλόγους της περιοχής) και Κόμητου (από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου “Vissas Club”), καθαρισμός – κλαδονομή στο παλιό νεκροταφείο Αγγέλων Άνω Σύρου (από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων), άσπρισμα πεζουλιών στον Γαλησσά (από τοπικούς συλλόγους της περιοχής).

syros 6

syros 3

syros 4

syros 7
Η Εβδομάδα Εθελοντισμού και Περιβάλλοντος “Let’s do it Greece” στη Σύρο είχε διάρκεια από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Η αρχή έγινε με τη συμμετοχή 8 σχολικών μονάδων που πραγματοποίησαν σημαντικές δράσεις εθελοντικού, περιβαλλοντικού και εικαστικού περιεχομένου (με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 μαθητών) και ακολούθησαν οι χθεσινές κυριακάτικες εξορμήσεις των εθελοντών. Στη Σύρο, η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού οι δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έφτασαν τις 20, αριθμός μεγαλύτερος από οποιοδήποτε άλλο νησί στο νομό Κυκλάδων.
Σε πανελλαδικό επίπεδο, το πρόγραμμα έσπασε κάθε ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο, αφού οι δράσεις σε όλη την Ελλάδα ξεπέρασαν τις 1.500, ενώ οι συμμετέχοντες έφτασαν τις 3.500.

syros 9

syros 5

syros 11

syros 12

syros 13

syros 14

syros 15

syros 16

syros 17

syros 18

syros 19

syros 20

syros 21

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*