Περιορισμοί στην ενίσχυση βιολογικής γεωργίας και βιολογικής κτηνοτροφίας, λόγω αυξημένης συμμετοχής

bio laxanika
admin
10/04/2017 10:49
 
 
 

Σχεδόν 64.000 αιτήσεις (με αιτούμενο προϋπολογισμό μεγαλύτερο του 1,5 δισ. ευρώ) υποβλήθηκαν στο Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ναξιώτη βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκου Μανιού, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αποστόλου επισήμανε μεν τη θετική ανταπόκριση των ενδιαφερόμενων να ενταχθούν στο Μέτρο, ωστόσο συμπλήρωσε ότι παρουσιάζεται αδυναμία ένταξης όλων, καθώς ο αιτούμενος προϋπολογισμός υπερβαίνει κατά πολύ τον προϋπολογισμό του Μέτρου.
Βάσει, λοιπόν, των νέων δεδομένων, το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε:
1ον Την ένταξη όσων έχουν υποβάλει αίτηση στις δύο δράσεις του μέτρου, μετατροπής και διατήρησης σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία και πληρούν το κριτήριο να έχουν ποσοστό της εκμετάλλευσής τους σε περιοχές NATURA. Το ποσό που θα διατεθεί για αυτές τις δράσεις θα είναι 200 εκατ. ευρώ.
2ον Την εκ νέου προκήρυξη του Μέτρου για τις άλλες δύο δράσεις, μετατροπής και διατήρησης σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη κτηνοτροφία, με κριτήρια που θα επαναπροσδιοριστούν. Το ποσό που θα διατεθεί θα είναι 400 εκατ. ευρώ.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*