Δολοφονία έδειξε η νεκροψία της Caretta-careta που βρέθηκε στη “Γλυφάδα” Νάξου

13h xelona naxos 1
admin
16/05/2017 09:09
 
 
 

Από ακατάσχετη αιμορραγία που επήλθε από “νύσσον και τέμνον όργανο” πέθανε η θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε νεκρή στην παραλία “Γλυφάδα” Πολυχνίου Νάξου στις 11 Μαΐου.

Αυτό, μεταξύ άλλων αναφέρει η κτηνιατρική γνωμάτευση της κτηνιάτρου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Νάξου Σοφίας Μαϊτού που πραγματοποίησε νεκροψία-νεκροτομή στο πτώμα της χελώνας. 

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, επρόκειτο για ενήλικη αρσενική χελώνα Caretta-caretta μήκους 70 εκ. πλάτους 65. Το πτώμα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο θάνατος του ζώου επήλθε το πολύ εντός 48 ωρών από τη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα του. Υπήρχαν μικρές εκδορές στο δεξί του πόδι -πιθανόν από πρόσκρουση σε βράχια- ενώ “στην περιοχή του τραχήλου και συγκεκριμένα στο κέντρο της κοιλιακής μέσης γραμμής υπήρχε διατιτραίνον τραύμα μήκους 2 εκ…. το οποίο έφτανε μέχρι τη θωρακική περιοχή. Υπήρχε μεγάλη ποσότητα πηγμένου αίματος γύρω από το τραύμα και στην ευρύτερη περιοχή, λόγω τρώσης μεγάλου αγγείου. Αίμα βρέθηκε και στους πνεύμονες, ενώ δεν υπήρχαν σημεία πνιγμού”.

Στη νεκροψία διαπιστώθηκε επίσης ότι ο θάνατος επήλθε ακαριαία μετά το θανατηφόρο χτύπημα και το ερπετό πριν τη δολοφονία ήταν σε καλή κατάσταση, αφού βρέθηκαν και υπολείμματα τροφής στο έντερο του.
Αναλυτικά η γνωμάτευση:    

xelona gnomateysi 1

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*