Νάξος: Οι μαθητές του Φιλωτιού “τίμησαν” την παγκόσμια ημέρα προστασίας της χελώνας (φώτος)

filoti ekdilosi xelones 1
admin
23/05/2017 12:23
 
 
 

 

Εκδήλωση για τις θαλάσσιες χελώνες πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στο Δημοτικό σχολείο Φιλωτίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προστασίας της χελώνας.

Στην εκδήλωση προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” Γιάννης Ορφανός, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τις θαλάσσιες χελώνες και την προστασία τους.

filoti ekdilosi xelones 2

Η εκδήλωση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και τα παιδιά δεν έπαψαν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για το συμπαθητικό ερπετό και την προστασία του. Ο κ. Ορφανός έλυσε όλες τις απορίες των μαθητών και επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τις θαλάσσιες χελώνες, πολλές από τις οποίες έχουν επιλέξει για πατρίδα τους τη Νάξο.

filoti ekdilosi xelones 4

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στα αποτρόπαια περιστατικά θανάτωσης των χελωνών που συμβαίνουν στη Νάξο.

Στα παιδιά, που έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, μοιράστηκαν και μπλουζάκια του Συλλόγου “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου”.

Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ορφανό, οποίος στηρίζει το σχολείο του Φιλωτιού και συντελεί στην υλοποίηση των δράσεων περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των μαθητών.

filoti ekdilosi xelones 5

“Είναι πολύ σημαντικό να βιώνουν τα παιδιά στην καθημερινή τους ζωή βασικές αρχές της κοινωνικής και περιβαλλοντικής νοημοσύνης, αναπτύσσοντας παράλληλα το αίσθημα της συλλογικότητας και την κριτική τους σκέψη. Έτσι, θα λέγαμε ότι μάλλον τα παιδιά είναι αυτά που θα παρασύρουν και τις οικογένειές τους προς μία συμπεριφορά πιο φιλική για το περιβάλλον σε αυτά στηριζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο” σημειώνει το σχολείο της Νάξου σε ανάρτηση στο facebook.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*