Εκδήλωση στην Άνδρο κατά της εγκατάστασης των βιομηχανικών αιολικών σταθμών

ekdilosi anemogennitries
admin
14/06/2017 09:19
 
 
 

Η επικείμενη εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών σταθμών στην Άνδρο ήταν το θέμα της ανοιχτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Χώρα της Άνδρου.
Η εκδήλωση περιλάμβανε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και έπαρχο Πάρο Κώστα Μπιζά, καθώς και εκπροσώπους συλλόγων για τις δράσεις και αντιδράσεις σε Τήνο, Πάρο και Νάξο, παρεμβάσεις από δικηγόρους που χειρίζονται τις προσφυγές στο ΣτΕ και εκπροσώπους φορέων που έχουν προσφύγει και σύντομες τοποθετήσεις άλλων φορέων της Άνδρου.

Μπιζάς: «Ομόθυμη η άρνηση των τοπικών κοινωνιών»
Για την ιστορική εξέλιξη των σχετικών αποφάσεων και δράσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, σε συνεργασία με τους δήμους και τους φορείς των νησιών Άνδρου, Πάρου, Νάξου και Τήνου μίλησε ο κ. Μπιζάς, ο οποίος τόνισε ότι «με ενότητα, σωστό σχεδιασμό και διαρκή εγρήγορση» θα αποτραπεί το έγκλημα που έχει αποφασιστεί σε κάποια αίθουσα υπουργείου στην Αθήνα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ομόθυμη άρνηση των τοπικών κοινωνιών στα φαραωνικά αναπτυξιακά σχέδια.
Όπως ανέφερε, «είναι προφανές ότι η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, οι συλλογικοί φορείς και οργανώσεις, οι τοπικές κοινωνίες των νησιών μας, ζητούν την ΑΚΥΡΩΣΗ της Υπουργικής απόφασης που προβλέπει την εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων στα νησιά Άνδρο, Πάρο, Νάξο και Τήνο».

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*