Οι 43 ΧΑΔΑ του Νοτίου Αιγαίου θέμα σύσκεψης στο αρμόδιο υπουργείο

admin
10/03/2015 15:06
 
 
 

Η παύση λειτουργίας και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στη σύσκεψη παρέστησαν οι βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου κ.κ. Συρμαλένιος, Συρίγος, Μανιός, Γάκης και Σαντορινιός, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δημήτρη Σκιαδά, καθώς και οι δήμαρχοι Νάξου, Σύρου και Λέρου κ.κ. Μαργαρίτης, Μαραγκός και Κόλλιας αντίστοιχα. Τον Δήμαρχο  Κω εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Γερασκλής, ενώ τη συνάντηση παρακολουθούσε και η περιφερειακή σύμβουλος Ν. Αιγαίου Άννα Μαυρουδή.

 

Ζητήθηκε σχέδιο τελικής αποκατάστασης

Το αντικείμενο της σύσκεψης (που πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Αν. Υπουργού κ. Τσιρώνη και του Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη) ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος των 43 ΧΑΔΑ που υπάρχουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι είτε λειτουργούν, είτε είναι ανενεργοί.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο ζήτησε από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, να προσκομίσει σχέδιο τελικής αποκατάστασης των 17 ενεργών και των 26 ανενεργών ΧΑΔΑ που βρίσκονται στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ο κ. Χατζημάρκος έθεσε ως ζητήματα προς συζήτηση την κατεύθυνση του ΠΕΣΔΑ που πρέπει να εκπονήσει η Περιφέρεια, την πηγή χρηματοδότησης όλων των έργων που απαιτούνται για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των αποβλήτων σε όλους τους δήμους του Νοτίου Αιγαίου και τη διευκρίνιση για τις διαδικασίες θαλάσσιας μεταφοράς των απορριμμάτων στο μεταβατικό στάδιο.

Στον Γ.Γ. του υπουργείου  Εσωτερικών, ο περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του έκανε γνωστή την απόφαση του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου σχετικά με την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  

 

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*