Νάξος: Αναβρασμός για το θέμα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

aiolika apo glinado
admin
13/10/2017 10:47
 
 
 

(Φωτορεαλιστική απεικόνιση του έργου από τον οικισμό Γλινάδο. Διακρίνονται οι Α/Γ 1-14 του Α/Π Βούρλας)

Για το θέμα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στη Νάξο πρόκειται να συνεδριάσει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Μετά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και χθες -που γνωμοδότησε αρνητικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου “Αιολικοί Σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας” στη Νάξο- και το δημοτικό συμβούλιο καλείται να γνωμοδοτήσει για το ίδιο θέμα, προκειμένου η απόφαση του να διαβιβαστεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας προτού ολοκληρωθεί η διαβούλευση για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.

Συγκεκριμένα, το θέμα εισάγεται στη συνεδρίαση ως εξής: Γνωμοδότηση για την Μ.Π.Ε. που αφορά: «Τροποποίηση της Α.Π. 177360/18-12-2014 Α.Ε.Π.Ο. του έργου «ΑΙΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 218,5MW (95 A/Γ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΡΓΩΝ». 

Επίσης στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και η έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Ανακαίνιση – επισκευή νηπιαγωγείου Δ.Κ. Αγ. Αρσενίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων”.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 8:00 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα (Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 7:00 το βράδυ) θα συνεδριάσει και το δημοτικό συμβούλιο Πάρου όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσει και το ίδιο με το παραπάνω θέμα που αφορά στη γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στα νησιά (Πάρος, Νάξος, Τήνος, Άνδρος) με εισηγητή το δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*