Τι συμβαίνει στη Νάξο; Νέο κρούσμα περιβαλλοντικής «κακοποίησης»! (φώτος+video)

kato potamia 1
admin
17/10/2017 08:30
 
 
 

Ένα νέο κρούσμα περιβαλλοντικής «κακοποίησης» κατήγγειλε ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου (Naxos Island Wildlife Protection).

Αυτή τη φορά, όχι σε κάποια παραλία του νησιού, αλλά στην μοναδική – φυσικού κάλλους – περιοχή της ρεματιάς στην Κάτω Ποταμιά, την οποία κάποιοι, εδώ και αρκετό καιρό, έχουν μετατρέψει σε «κόλαση» με τα αεροβόλα όπλα τους, τη λαθροϋλοτομία, το ασβέστωμα νερόλακων για χέλια και τις ξόβεργες για παγίδευση άγριων πουλιών προς βρώση ή αιχμαλωσία.

kato potamia 3

kato potamia 4

kato potamia 2

kato potamia 8

kato potamia 4

Μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο Σύλλογος κατήγγειλε ότι έχουν βρεθεί νεκρά προστατευόμενα πουλιά (όπως Γερακίνες και Τυτώ), ενώ την Κυριακή το απόγευμα, σε δύσβατη περιοχή, εντοπίστηκαν ξόβεργες όπου πάνω τους υπήρχαν κολλημένοι τέσσερις κοκκινολαίμηδες και μια καρδερίνα. Η αντίδραση των εθελοντών του Συλλόγου υπήρξε άμεση, καταφέρνοντας να σώσουν τα παγιδευμένα πουλιά, να τα καθαρίσουν από τις κόλλες και να ελευθερώσουν.

kato potamia 6

kato potamia 10

kato potamia 12

kato potamia 13

kato potamia 7
Στη συνέχεια, έγινε καταγγελία στο Δασονομείο και τον Θηροφύλακα Νάξου, που μετέβησαν στο σημείο και συνέλεξαν, μαζί με τους εθελοντές, και τις υπόλοιπες ξόβεργες (22 στο σύνολο). Για το περιστατικό, υποβλήθηκε μήνυση και τον λόγο έχουν πλέον οι αρμόδιες Αρχές και η δικαιοσύνη.
«Καλούμε όποιον πολίτη, που θα πέσουν στην αντίληψη του παρόμοιες ενέργειες, να μη διστάσει να το αναφέρει άμεσα στο Δασονομείο ή τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, διατηρώντας την ανωνυμία του. Επισημαίνονται σε κάθε επίδοξο “παραβάτη”, τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία…» καταλήγει η ανάρτηση του Συλλόγου στο Facebook.

kato potamia 5

kato potamia 9

kato potamia 11

kato potamia 14

 

www.youtube.com/watch?v=PaK7Ma6vo0Q&feature=youtu.be

(φώτος από την σελίδα του Συλλόγου στο Facebook)

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*