Με επιτυχία η απελευθέρωση του “Βαγγέλη” (video+φώτος)

apeleytherosi vageli 7
admin
24/10/2017 11:42
 
 
 

Μία ακόμα θαλάσσια χελώνα Caretta-caretta, κολυμπάει ελεύθερη και υγιής χάρη στις ενέργειες για τη διάσωσή της, από το Σύλλογο “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” και του ΑΡΧΕΛΩΝ. 

caretta diasosi vasalakis 5

Πρόκειται για το “Βαγγέλη” ο οποίος είχε εντοπιστεί (19 Σεπτεμβρίου) μπλεγμένος με πετονιές στη θαλάσσια περιοχή της Πλάκας. Ο ναυαγοσώστης της περιοχής αφού έβγαλε τη χελώνα στη στεριά ειδοποίησε το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου όπου μετέφερε το ερπετό στο κτηνιατρείο του κ. Δημήτρη Βασαλάκη. Ο κτηνίατρος αφού προέβη σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (ακτινογραφία κ.λπ.) διαπίστωσε ότι η νεαρή Caretta δεν είχε καταπιεί κάποιο αγκίστρι παρά μόνο την πετονιά η οποία και έχει διαπεράσει ολόκληρο το πεπτικό της σύστημα. Της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ταξίδεψε στην Αθήνα όπου την ανέλαβε το ARCHELON Rescue Center… 

apeleytherosi vageli 8

Ο νεαρός “Βαγγέλης” υγειέστατος πια, απελευθερώθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην παραλία “Κακιά θάλασσα” Αττικής (κάτω από το Πόρτο-Ράφτη), παρουσία του προέδρου του Συλλόγου “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” Γιάννη Ορφανού. 

apeleytherosi vageli 5

Να σημειωθεί ότι η απελευθέρωση του νεαρού “Βαγγέλη” έγινε στο πλαίσιο εκδηλώσεων στη μνήμη του Παύλου Τσάρου που έφυγε νωρίς από την οικογένεια του ΑΡΧΕΛΩΝ. 

https://www.youtube.com/watch?v=7qQend9hDCE&feature=youtu.be 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*