Στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου το σεμινάριο της HELMEPA για τους εκπαιδευτικούς (αναλυτικό πρόγραμμα)

seminario helmepa naxos noembrios 2017
admin
21/11/2017 15:05
 
 
 

Αλλαγή χώρου διεξαγωγής για το προγραμματισμένο σεμινάριο της HELMEPA με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον», το οποίο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Νάξου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου, την ίδια ημέρα (Πέμπτη 23 Νοεμβρίου) από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα.

Σεµινάριο για Εθελοντές Εκπαιδευτικούς
«Θάλασσα και Άνθρωπος: διασφαλίζοντας ένα βιώσιµο µέλλον»

17:00-17:10 Εισαγωγή

17:10-17.40 Το Θαλάσσιο Περιβάλλον
Η σύγχρονη εικόνα µας για τους ωκεανούς και την προσφορά τους στον πλανήτη και στον άνθρωπο – Εισαγωγή στη λειτουργία του θαλάσσιου οικοσυστήµατος – Ένας κόσμος εκπλήξεων: ιστορίες από το θαλάσσιο περιβάλλον που αξίζει κανείς να αφηγηθεί.

17:40-18:10 Ναυτιλία – Περιβάλλον – Ανθρώπινος Παράγοντας
Ο ρόλος της ναυτιλίας στην παγκόσμια οικονομία και ευημερία – Τύποι πλοίων – Πρωτοβουλίες για την πρόληψη της ρύπανσης και άλλων επιπτώσεων από τη λειτουργία των πλοίων – Καινοτομίες στην κατασκευή και λειτουργία των πλοίων – HELMEPA και επιμόρφωση του ανθρώπινου παράγοντα στη ναυτιλία.

18:10-18:30 Διάλλειμα

18:30-19:00 Κλιματική Αλλαγή: H Μεγάλη Πρόκληση
Φαινόμενο θερμοκηπίου και κλιματικό σύστημα της Γης – Ανθρώπινη επίδραση στο κλίμα με εκπομπές αερίων θερμοκηπίου – Παρατηρούμενες κλιματικές μεταβολές και επιπτώσεις τους – Κλιματική αλλαγή και θαλάσσιο περιβάλλον – Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;

19:00-19:30 Απορρίμματα σε Θάλασσες και Ακτές: Ένα πρόβλημα που µας αφορά Όλους
Τύποι απορριµµάτων και προέλευση – Περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις – Η κατάσταση στην Ελλάδα – Στοιχεία από έρευνες της HELMEPA – Οι εθελοντικοί καθαρισµοί ακτών ως εργαλείο ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης µαθητών και του ευρύτερου κοινού.

19:30-20:00 Προγράµµατα – ∆ίκτυο Εθελοντών Εκπαιδευτικών Αξιολόγηση Σεµιναρίου – Συζήτηση – Απονοµή Πιστοποιητικών Παρακολούθησης

20:00 Ελαφρύ µπουφέ

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*