«Λαμπίκο» η παραλία του Γαλησσά στη Σύρο

Άκης Αξαόπουλος
19/05/2018 16:18
 
 
 

Με μισθωμένο – από τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης – ειδικό μηχάνημα ξεκίνησε χθες ο καθαρισμός της ακτής στην παραλία του Γαλησσά, στη Σύρο.

Το μηχάνημα «κοσκινίζει» την ακτή σε βάθος από 10 έως 30 εκατοστά, συλλέγοντας οποιοδήποτε σκουπίδι ή αντικείμενο μπορεί να υπάρχει μέσα στην άμμο, όπως φύκια, γόπες, πέτρες, πίσσες, ξύλα, πλαστικά, γυαλιά κ.α. Το κοσκίνισμα της ακτής γίνεται από διπλά παλλόμενα κόσκινα για όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο καθαρισμό. Σημειώνεται ότι το μηχάνημα δεν έχει τη δυνατότητα αμμοληψίας και δεν μπορεί να κάνει διαμορφώσεις ή αλλοιώσεις την ακτογραμμής και του αιγιαλού.

Ο ενδελεχής καθαρισμός της πολυσύχναστης και δημοφιλούς παραλίας υπήρξε πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά, των λουόμενων και των κατοίκων του χωριού και υλοποιείται κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Βελτιώνει και αναβαθμίζει περιβαλλοντικά, αλλά και αισθητικά την παραλία, η οποία αποτελεί ένα βασικά τουριστικά «προϊόντα» της Σύρου.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα (ακτοκαθαριστής) χρησιμοποιείται σε δεκάδες παραλίες ανά την Ελλάδα σε ετήσια βάση. Στη Σύρο ήρθε για πρώτη φορά πιλοτικά, προκειμένου να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα του έργου του, η οποία – όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες – είναι εντυπωσιακή.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*