Ρύπανση από πετρελαιοειδή σε παραλία της Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
03/06/2018 00:28
 
 
 

Διάσπαρτες μαύρες μάζες πετρελαιοειδών εντοπίστηκαν εχθές το μεσημέρι στην παραλιακή ακτή περιοχής Στελίδας Νάξου.

Μετά από ενημέρωση που είχαν οι Λιμενικές αρχές του νησιού μετέβησαν άμεσα στην περιοχή με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για τον καθαρισμό της ακτής.

Ωστόσο, σε αυτοψία που διενεργήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με τη βοήθεια του σκάφους «ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ», τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, δηλαδή δεν εντοπιστηκε μόλυνση στη θαλάσσα.

Να σημειωθεί ότι στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου συνέλεξαν δείγμα πετρελαιοειδών από την ακτή, ενώ παρουσία διορισμένου επιθεωρητή διενεργήθηκε επιθεώρηση σε ένα δεξαμενόπλοιο και σε ένα φορτηγό πλοίο που ελλιμενίζονταν στο λιμένα Νάξου και συλλέχθηκαν δείγματα από τις δεξαμενές τους, προκειμένου να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση και τυχόν ταυτοποίηση.

(φώτο αρχείου)

(Visited 23 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.