Νεκρό δελφίνι δεμένο και πυροβολημένο εντοπίστηκε στη Νάξο (φώτος)

admin
26/04/2015 20:41
 
 
 

Πτώμα δελφινιού σε προχωρημένη αποσύνθεση εντοπίστηκε την Κυριακή (26 Απριλίου) από μέλη του Συλλόγου “Προστασία Άγριας Ζωής” στην παραλία Πυργάκι της Νάξου…

 

Το δελφίνι όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες ήταν δεμένο από την ουρά με σχοινί και κομμάτια από δίχτυ…

Οι φωτογραφίες του άτυχου ζώου στάλθηκαν στο ερευνητικό Κέντρο “ΑΡΙΩΝ” και όπως συμπέραναν οι επιστήμονες πρόκειται για νεαρό αρσενικό δελφίνι το οποίο πυροβολήθηκε και γι αυτό φέρει τρεις οπές κοντά στο πρόσωπο και το στομάχι του. 

 

Δελφίνια και κίνδυνοι

Τα ελληνικά πελάγη έχουν το προνόμιο να φιλοξενούν τέσσερα είδη δελφινιών. Το ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), το ρινοδέλφινο (Tursiops truncatus), το σταχτοδέλφινο (Grampus griseus) και το κοινό δελφίνι (Delphinus delphis). Όλα τα δελφίνια έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού με τη βοήθεια του οποίου προσανατολίζονται, εντοπίζουν την τροφή τους και επικοινωνούν μεταξύ τους. Μια επικοινωνία με κώδικες που δεν θα μπορούσε εύκολα να φανταστεί κανείς για ένα θαλάσσιο θηλαστικό.

 

Τα δελφίνια, παρότι είναι τόσο αξιαγάπητα, ο άνθρωπος παραμένει ο μοναδικός φυσικός τους εχθρός… Απειλούνται από τις αλιευτικές δραστηριότητες (ηθελημένη θανάτωση ή τυχαία παγίδευση) και άλλους κινδύνους όπως: Πετρελαϊκή ρύπανση, μόλυνση από τη συσσώρευση τεχνητών χημικών ενώσεων στους ιστούς τους, όχληση, κλιματική αλλαγή, ηχορύπανση, παρενόχληση από σκάφη αναψυχής, στρατιωτικές ασκήσεις και έρευνες για υδρογονάνθρακες απειλούν όλα τα είδη δελφινιών αλλά και τα υπόλοιπα θαλάσσια θηλαστικά.

Μπορούμε να μάθουμε να ζούμε μαζί και να μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι; Ας το ανακαλύψουμε!

 

Αν εντοπίσετε νεκρό ή τραυματισμένο δελφίνι ειδοποιήστε άμεσα το πλησιέστερο Λιμεναρχείο και το Ερευνητικό Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ» 

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*