“Πλαστικά κοράλια” στο βυθό της Άνδρου από την παράνομη χωματερή

Άκης Αξαόπουλος
25/07/2019 19:24
 
 
 

 

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύει η ομάδα «Aegean Rebreath» από τον βυθό της Άνδρου, στο σημείο όπου το 2011 είχε καταρρεύσει η παράνομη χωματερή του νησιού, μετά από κακοκαιρία.

Οκτώ χρόνια μετά, τα σκουπίδια και τα πλαστικά όχι μόνο δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά αντίθετα έχουν «ενσωματωθεί» στο βυθό, προκαλώντας ανείπωτη καταστροφή.

Η Aegean Rebreath κάνει λόγο για «πλαστικά κοράλλια» και «πλαστικούς υφάλους» που καλύπτουν τον βυθό και σοκάρουν τον κολυμβητή.

Μάλιστα από την ευρύτερη περιοχή, η ομάδα συνέλεξε 300 κιλά εγκαταλελειμμένων διχτυών.

Αναλυτικά η ανάρτηση στο facebook:

«Έχετε δει ποτέ έναν κόλπο γεμάτο «πλαστικά κοράλλια»; Αυτή την πολύ άσχημη εμπειρία είχαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης δράσης μας στην Άνδρο, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation. Η ομάδα μας σοκαρίστηκε στη θέα των «πλαστικών υφάλων» που πλήρως κάλυπταν το βυθό της θάλασσας.

Ένα ακόμα ξεκάθαρο παράδειγμα από την ύπαρξη των παράνομων χωματερών που προκαλούν τεράστια προβλήματα στις γειτονικές περιοχές. Όπως πιθανόν να γνωρίζετε η χωματερή κατέρρευσε το 2011 και κατέληξε στη θάλασσα! Θα επιστρέψουμε με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα κινηθούμε σε αυτό το ζήτημα!

Θερμές ευχαριστίες για στη συνεργασία και τη στήριξη στο Scubandros Greece,#coolexperienceGR Hotel Perrakis – Andros Island, Greece αλλά και στο BlueCycle για την παραλαβή 300 κιλών εγκαταλελειμμένων διχτυών που συλλέξαμε!»

Have you ever seen a gulf full of "plastic corals”? This is what we witnessed during our first initiative in Andros…

Gepostet von Aegean Rebreath am Mittwoch, 24. Juli 2019

(Visited 200 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*