Νάξος: Η περιέργεια έδιωξε την ετοιμόγεννη Caretta caretta

Newsroom
29/07/2020 12:26
 
 
 

 

Ιδιαίτερα προσεκτικοί και… διακριτικοί πρέπει να είναι όσοι βρεθούν μπροστά σε μια χελώνα Caretta caretta που προσπαθεί να φτιάξει την φωλιά της, τονίζει ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, με αφορμή μια αποτυχημένη προσπάθεια φωλεοποίησης χθες το βράδυ στην παραλία του Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Συλλόγου στο Facebook, μια Caretta caretta βγήκε στην ακτή να γεννήσει, όμως η περιέργεια περαστικών που την πλησίασαν πολύ, είχε ως αποτέλεσμα να τρομάξει και να επιστρέψει στη θάλασσα.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι η Caretta caretta και οι φωλιές της τελούν, παγκοσμίως, υπό την προστασία του νόμου, ο Σύλλογος προτρέπει όσους βρεθούν μπροστά σε παρόμοιο περιστατικό, να απομακρυνθούν από το σημείο και να παροτρύνουν και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο, καλώντας ταυτόχρονα άμεσα το Λιμεναρχείο Νάξου στο 2285022300 ή τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου στο 6976-797070.

«Η σωστή μας συμπεριφορά μας απέναντί τους είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του είδους. Είναι προτιμότερο να βλέπουμε σε μερικές εβδομάδες μωρά χελωνάκια να βρίσκουν τον δρόμο τους προς τη θάλασσα, παρά φωτογραφίες τρομαγμένων χελωνών…» καταλήγει ο Σύλλογος στην ανάρτησή του.

(Visited 432 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*