Νίκος Συρμαλένιος για τα απορρίμματα: «Η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση τους»

admin
05/11/2015 14:38
 
 
 

Το κρίσιμο ερώτημα που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων και τη συμμετοχή (ή όχι) σε αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού τομέα της οικονομίας έθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Βουλή.

Κατά τη συζήτηση σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και άρθρα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Συρμαλένιος υποστήριξε ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων που επιχειρείται σήμερα με το εθνικό σχέδιο «αποτελεί πραγματικά μια τομή». Ωστόσο, η τελική του διαμόρφωση και η υλοποίηση του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό κι από το κατά πόσο η αυτοδιοίκηση θα αναλάβει τον ρόλο που πρέπει να αναλάβει, για να προχωρήσει σε επίπεδο σχεδιασμού από το πρωτοβάθμιο επίπεδο των δήμων μέχρι και το κράτος.

Ο βουλευτής Κυκλάδων έφερε ως παράδειγμα έναν συνεταιρισμό πολιτών στη Μύκονο που ξεκίνησε να κάνει διαλογή στην πηγή, με στόχο την ανακύκλωση. Οι περίπου 300 πολίτες συμμετείχαν ο καθένας με μια μικρή συνεισφορά, αποτελώντας «ένα πρότυπο κοινωνικής οικονομίας», που – όπως είπε ο κ. Συρμαλένιος – «θα πρέπει να προωθήσουμε σε όλη την Ελλάδα».

(φωτό: moikonos.wordpress.com)

Ειδήσεις: Κυκλάδες, Πολιτική

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*