Ο Ποσειδώνας επέστρεψε στο βασίλειο του! Μία ακόμη Caretta caretta κολυμπά υγιής στα νερά των Κυκλάδων! (φώτος+video)

Newsroom
27/08/2020 09:34
 
 
 

 

Σχεδόν έναν μήνα μετά την περιπέτειά της, μία ακόμη Caretta-caretta βρέθηκε ξανά στα νερά των Κυκλάδων, υγιέστατη και γεμάτη ενέργεια.

Ο λόγος για τον Ποσειδώνα, την αρσενική θαλάσσια χελώνα, η οποία είχε βρεθεί παγιδευμένη σε πετονιές ανοιχτά της Σίφνου και σώθηκε χάρη στην ευαισθητοποίηση μιας οικογένειας που, άφησε για λίγο τις διακοπές της προκειμένου να την φέρει στη Νάξο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Το αγκίστρι 10εκ. που βρισκόταν μέσα στο σώμα του ερπετού αφαιρέθηκε χειρουργικά και, αφού επουλώθηκαν οι πληγές κι άρχισε να τρέφεται κανονικά, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου έκρινε πως μετά από 25 μέρες, ήρθε η στιγμή για τον Ποσειδώνα να επιστρέψει στο βασίλειό του.

 

Αυτή η ευχάριστη στιγμή ήρθε προχθές, με τα μέλη του Συλλόγου να τον ακολουθούν για λίγο στη θάλασσα και στη συνέχεια να τον αφήνουν να συνεχίσει το ταξίδι του, όπως έκαναν και με Πηνελόπη, την Αλίκη και τον Απόλλωνα, με την ευχή να μην έρθει ποτέ ξανά αντιμέτωπος με παρόμοιες απειλές…

 

(Visited 312 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.