Ήρθαν και στη Σύρο οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης αποτσίγαρων του προγράμματος #gopafree

Newsroom
28/09/2020 11:20
 
 
 

Εξήντα ειδικούς κάδους (επιτοίχιους και δαπέδου) ανακύκλωσης αποτσίγαρων τοποθέτησε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης σε κεντρικά σημεία του νησιού, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του Δήμου και του Φο.Δ.Σ.Α. με την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle για την υλοποίηση του προγράμματος #gopafree.

Στα σχέδια του Δήμου περιλαμβάνεται η τοποθέτηση τέτοιων κάδων και στις παραλίες του νησιού το καλοκαίρι του 2021, αφού αποδεδειγμένα η άμμος το καλοκαίρι μετατρέπεται σε «τασάκι».

Σημειώνεται ότι οι κάδοι είναι μια προσφορά του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου ONEX.

Το πρόγραμμα #gopafree περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτά και στη συνέχεια τη μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για τη μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν από τη Cigaret Cycle, τη μόνη ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης μόλυνσης που συντελείται σε αυτό.

(Visited 122 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*