6 τρόποι εκμάθησης των παιδιών σχετικά με το περιβάλλον

Άκης Αξαόπουλος
20/09/2021 12:00
 
 
 

 

Εκεί που παίζαμε το αγαπημένο μας παιχνίδι στο JackpotCity casino online, μας ήρθε μία φαεινή ιδέα που σίγουρα έχει ανακυκλωθεί πολύ. Αυτή η ιδέα αφορούσε τα παιδιά μας και πως αυτά είναι το μέλλον μας. Ένα μέλλον που μπορεί να είναι τολμηρό και όμορφο αλλά μπορεί να είναι και μαύρο και άσχημο.

Στην πρώτη περίπτωση αυτό θα έρθει από μία γενιά ηγετών που αγαπούν και σέβονται το περιβάλλον, κάνοντας επιλογές για ζωή, εργασία και διασκέδαση με έναν τρόπο που σέβεται το φυσικό μας χώρο. Και στη δεύτερη, από ενήλικες που δεν έχουν παιδεία και οι οποίοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν και να σκεφτούν πέρα από τις εγωιστικές τους ανάγκες και από το κέρδος. Αν θέλετε να διδάξετε κάποια περιβαλλοντικά μαθήματα στα παιδιά που βρίσκονται στη ζωή σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

1.Διδάξτε τους με το παράδειγμα. Έχετε μήπως ακούσει το ρητό πως μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις; Λοιπόν, μία πράξη αξίζει εκατομμύρια. Με τον ίδιο τρόπο που το παιδί σας μπορεί να μιμηθεί και να μάθει μία κακή και ακατάλληλη συμπεριφορά, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση.

2.Βγάλτε τα παιδιά στη φύση. Το πρώτο βήμα για να μάθουν τα παιδιά να φροντίζουν τη φύση είναι να μάθουν να περνάνε καλά και να την απολαμβάνουν. Επίσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες της υγείας, οι δραστηριότητες στη φύση και στους εξωτερικούς χώρους μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας. Μελέτες δείχνουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μειώσει την παχυσαρκία καθώς και άλλες ασθένειες.

3.Μάθετε στα παιδιά να διαχειρίζονται τα σκουπίδια τους σωστά. Η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση και η μείωση των σκουπιδιών είναι από τα βασικά πράγματα που πρέπει να μάθουν. Και όλα ξεκινάνε από μικρά πράγματα, όπως από το να προετοιμάζουν το φαγητό για το σχολείο χωρίς να δημιουργούν σκουπίδια. Αγοράστε τους επαναχρησιμοποιούμενα πιρούνια και κουτάλια, παγούρια για το νερό τους καθώς και βάλτε στη διατροφή τους βιολογικά φρούτα για σνακ.

4.Δώστε τους εργασίες να κάνουν. Αρχικά μπορούν να σας βοηθούν με την ανακύκλωση. Ως ανταμοιβή, μπορούν να μαζεύουν τα λεφτά από την ανταποδοτική ανακύκλωση για να αγοράσουν ένα παιχνίδι ή οτιδήποτε άλλο θέλουν.

5.Δουλέψτε μαζί τους σε ένα πρότζεκτ. Φτιάξτε τον δικό σας κήπο μαζί ή ένα πρότζεκτ κομποστοποίησης. Αγοράστε ένα φυτό για τα παιδιά και μάθετε τους να το περιποιούνται. Αυτός είναι ένας ευχάριστος τρόπος να μάθουν πως τα φυτά χρειάζονται ήλιο, νερό και χώμα. Απολαύστε τα λουλούδια μαζί. Πηγαίνετέ τους σε έναν κήπο με κομπόστ για να δουν τα σκουλήκια εν δράσει. Γενικά μάθετέ τους ότι η επιστήμη και το περιβάλλον είναι ένα σημαντικό μέρος του κύκλου της ζωής.

6.Μάθετε στα παιδιά να σέβονται το νερό. Το νερό είναι πολύτιμο. Μάθετε στα παιδιά να κλείνουν την βρύση όταν κάνουν μπάνιο ή όταν πλένουν τα δόντια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα ως επιβράβευση για κάθε φορά που κάνουν κάτι σωστό. Το ίδιο ισχύει και με τον ηλεκτρισμό και τις ηλεκτρικές συσκευές. Μάθετε στα παιδιά να κλείνουν οτιδήποτε δεν χρησιμοποιούν.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*