Καταγγελίες για τα νεκρά ψάρια της Αλυκής

admin
25/04/2016 08:50
 
 
 

Σε καταγγελίες προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησε ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στην Αλυκή Νάξου με τα νεκρά ψάρια.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα νωρίς το πρωί, ο Σύλλογος απευθύνθηκε στο τμήμα Περιβάλλοντος, Αλιείας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου όπου ήδη έχουν ενεργοποιηθεί και έχουν προχωρήσει σε αυτοψία. Να υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή της Αλυκής που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Νάξου, έχουν εντοπισθεί από την Τετάρτη 20 Απριλίου, δεκάδες νεκρά ψάρια τα οποία μέρα με τη μέρα αυξάνονται… Η δυσοσμία που υπάρχει στην περιοχή είναι ανυπόφορη και κάθε μέρα χειροτερεύει. 

Τα ψάρια στην πλειοψηφία τους είναι κέφαλοι, ενώ άγνωστος -προς το παρόν τουλάχιστον- παραμένει ο λόγος για τον οποίο πεθαίνουν. Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα η κατάσταση κρίνεται σοβαρή αφού εκτός τους οργανισμούς που τρέφονται στην Αλυκή, στον γύρω χώρο υπάρχουν και χωράφια τα οποία ίσως να υπάρχει η πιθανότητα μόλυνσης…

Αναμένουμε τις εξελίξεις και τα πορίσματα που θα βγάλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες…

Σε δυο αναρτήσεις του στο facebook ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” αναφέρει: 
22/4/2016
Τι γίνεται, με το νερό της πολύπαθης, αλυκής του αεροδρομίου;
Γιατί εδώ και μερικές μέρες, βλέπουμε νεκρά ψάρια και ύποπτους “αφρούς” περιμετρικά, της λίμνης;
23/4/2016
Δυστυχώς, η κατάσταση σήμερα, είναι πολύ χειρότερη. Τα νεκρά ψάρια είναι δεκάδες και η δυσοσμία ανυπόφορη! Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι, ότι πιθανή μόλυνση των υδάτων, δεν αφορά μόνο τα ψάρια και τα πουλιά της λίμνης….

 

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*