Συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού: Καθαρισμός του βυθού στη μαρίνα Νάξου

admin
10/05/2016 09:48
 
 
 

 

Ξεκίνησαν από τις 6 Μαΐου οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, του θεσμού που καθιερώθηκε πανευρωπαϊκά για να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ’ όλους.

Με σύνθημα «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη», η HELMEPA συντονίζει για 3η συνεχή χρονιά την εθελοντική αυτή πρωτοβουλία στη χώρα μας. Ήδη στην Ελλάδα, περισσότεροι από 2.500 εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος σε καθαρισμούς 61 παράκτιων αλλά και περιοχών της ενδοχώρας. 
Στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 10:00 το πρωί διοργανώνεται ο καθαρισμός του βυθού σε ένα τμήμα στη μαρίνα και το λιμάνι της Νάξου.

Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας, ενώ η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας και των ακτών μπορεί να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων. 

Σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να μετρήσει το βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ατόμων και τοπικών κοινωνιών όταν καλούνται να καθαρίσουν εθελοντικά από τα σκουπίδια τις παραλίες που όλοι απολαμβάνουμε το καλοκαίρι. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, τηλ. 210-9343088, email: environment@helmepa.gr.
Αναλυτικά η δράση: ΕΔΩ


(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*