Μαρία Σπυράκη (ευρωβουλευτής ΝΔ): «Η Ελλάδα οδηγείται σε έναν φαύλο κύκλο μνημονίων»

admin
19/05/2016 09:53
 
 
 

Για «καταιγίδα» φόρων έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Πόπη Αλιμπέρτη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5.

Ευρισκόμενη στη Σόφια, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες παγκόσμιου φόρουμ για τη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η κ. Σπυράκη αρχικά σχολίασε αρνητικά τους χειρισμούς για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης υπαλλήλων της πρεσβείας της Βενεζουέλας το 2012 από τον ίδιο τον (πρώην πλέον) πρέσβη της χώρας. «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την επιστολή προς τον Μαδούρο […] Δεν ξέρω αν υπάρχει αριστερή ή δεξιά λογική στην σεξουαλική παρενόχληση, αλλά είναι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αποτελεί αδίκημα και δεν χωράει πολιτική παρέμβαση» σχολίασε σχετικά.

 

«Τα μέτρα μας πλήττουν όλους»

Όσον αφορά στην επιβολή νέων φόρων και οικονομικών μέτρων που συνεχώς λαμβάνει η κυβέρνηση, η κ. Σπυράκη είπε χαρακτηριστικά ότι «μόνο ο αέρας που αναπνέουμε δεν φορολογείται», ενώ για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, έκανε γνωστό ότι, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, η ελληνική κυβέρνηση – δια του κ. Βαρουφάκη – είχε συμφωνήσει σε αυτό. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά επιβάλλεται λόγω νησιωτικότητας, αν και «αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση», όπως είπε.

«Τα μέτρα πλήττουν οριζόντια όλους μας, όσους ξοδεύουμε στον μέσο όρο. Είναι μια αδιέξοδη πολιτική που δεν επιτρέπει στην οικονομία να επεκταθεί και οδηγεί την Ελλάδα σε έναν οδυνηρό φαύλο κύκλο μνημονίων […] Το πρόγραμμα αυτό δεν θα έχει αποτέλεσμα. Οι φόροι «σκοτώνουν» τους φόρους, δηλαδή θα αυξηθεί η φοροαποφυγή, γιατί ο καθένας θα προσπαθήσει να επιβιώσει κόντρα στην καταιγίδα» ανέφερε η κ. Σπυράκη και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για τη διενέργεια εκλογών, προκειμένου το κόμμα του κ. Μητσοτάκη «να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνη και στους δανειστές, καθώς «επιτρέπουν σε αυτή την κυβέρνηση να προχωρήσει έτσι, αφαιρώντας και το τελευταίο ευρώ από την αγορά», παρόλο που η φορολογική πολιτική είναι εθνική αρμοδιότητα.

Τέλος, άσκησε κριτική και στους χειρισμούς στο μεταναστευτικό ζήτημα, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση, με μεγάλη καθυστέρηση, επιχειρεί τώρα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα».

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*