Γιώργος Αμυράς (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος «Ποταμιού»): «Το άθλιο πολυνομοσχέδιο θα κάνει όλους τους Έλληνες φτωχότερους»

admin
20/05/2016 13:11
 
 
 

«Βουλευτές μπετόν αρμέ», που ψηφίζουν αδιαμαρτύρητα τα πάντα «με χέρια και με πόδια» χαρακτήρισε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Γιώργος Αμυράς.

Μιλώντας στην εκπομπή του Aegean Voice 107.5 “Al-iberti News” και στην Πόπη Αλιμπέρτη, ο κ. Αμυράς σχολίασε τη χθεσινή ένταση στην Βουλή, με τις έντονες αντεγκλήσεις και τις φραστικές παρεκτροπές, καλώντας τους κυβερνητικούς βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες «και όχι να ψηφίζουν αμάσητα ό,τι τους δίνουν».

«Ο κόσμος έχει ζαλιστεί από τις σφαλιάρες» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, τα οποία – όπως επεσήμανε – «θα έπρεπε να τα έχουμε ως προμετωπίδα της ανάπτυξης και όχι ως τόπο δεύτερης κατηγορίας».

Σε ερώτηση κατά πόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών, ο κ. Αμυράς εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί γιατί «οι 153 βουλευτές είναι μπετόν αρμέ και τα ψηφίζουν όλα», ενώ απέκλεισε και την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. «Ή θα πέσουν από κάποιο σκάνδαλο ή θα κάνουν εκλογές όταν τους συμφέρει» σημείωσε, αν και τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση «πρέπει να φύγει» και να αντικατασταθεί από κάποια που θα αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί στον στίβο της εργασίας και γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα.

Αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο που έχει έρθει προς ψήφιση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Ποταμιού» είπε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα «νομοσχέδιο – τέρας που θα κάνει όλους τους Έλληνες φτωχότερους» και ότι δεν θα υπάρξει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα «αν δεν κοπούν οι σπατάλες της “ιερής αγελάδας” που λέγεται ελληνικό δημόσιο». Αντί γι’ αυτό, όμως, σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει δύο ακόμη δημόσιες υπηρεσίες:  τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και τη Δημόσια Αρχή Λιμένων, οι οποίες προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο.

Στους δύο αυτούς νέους φορείς προβλέπεται ο διορισμός 82 ατόμων, πέρα από τον Γενικό Γραμματέα.

Η Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής υπάγεται απευθείας στον Αλέξη Τσίπρα και έργο της είναι ο σχεδιασμός της ηλεκτρονικής διασύνδεσης του κράτους. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, εκτός από Γ.Γ., προβλέπεται η πρόσληψη 52 ακόμα υπαλλήλων, ενώ το συνολικό κόστος ετήσιας λειτουργίας υπολογίζεται σε 1.600.000 ευρώ, με τον μέσο μισθό των υπαλλήλων να είναι μεγαλύτερος των 2.000 ευρώ το μήνα.

Η Δημόσια Αρχή Λιμένων αποβλέπει στον καλύτερο συντονισμό των κεντρικών λιμανιών της χώρας. Η υπηρεσία υπάγεται στον υπουργό Ναυτιλίας και θα στελεχωθεί από προσωπικό 30 ατόμων (25 ΙΔΑΧ και 5 επιστημονικό προσωπικό), ο μισθός των οποίων θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

 

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*