Γιάννης Μιχελογιαννάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «Είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνουμε»

admin
21/05/2016 09:37
 
 
 

Τη διαβεβαίωση ότι τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, είναι «τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα» έδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Πόπη Αλιμπέρτη και στην εκπομπή “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5.

«Ελπίζω να ανακάμψουμε σιγά-σιγά και με τα 5 νομοσχέδια που θα έρθουν τον Ιούνιο, να μπουν χρήματα στα ταμεία» σημείωσε ο βουλευτής, εξηγώντας παράλληλα ότι ο περιβόητος «κόφτης», «δεν είναι νέα μέτρα, αλλά είναι κυρώσεις σε περίπτωση απόκλισης», κάτι που – όπως είπε όμως- δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί.

Αν και παραδέχθηκε ότι δεν τον χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ψήφισε τελικά μνημόνιο και βάζει πλάτη σε αντιλαϊκά μέτρα, ο κ. Μιχελογιαννάκης τόνισε ότι συμμερίζεται την αγωνία των ανθρώπων που επί έξι χρόνια «μαστιγώνονται καθημερινά». Συμπλήρωσε δε, ότι «οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να δυσφορούν, αλλά δεν έχει δικαίωμα να δυσφορεί η αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, που εμείς (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) κληθήκαμε να διαχειριστούμε». Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα, σημείωσε ότι οι προτάσεις τους δεν προσφέρουν εναλλακτικό σχέδιο.

Αναφερόμενος σε επιμέρους θέματα του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής Ηρακλείου έκανε γνωστό ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι ήδη ψηφισμένες από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε ότι «6.000.000 Έλληνες θα πληρώσουν λιγότερο και 500.000 θα πληρώσουν περισσότερο και να μην ακούει ο κόσμος αυτά που λένε τα ΜΜΕ». Τέλος, για την αύξηση του ΦΠΑ, υποστήριξε ότι «από πολλούς πόρους παίρνουμε ελάχιστα για να μην φανεί στους καταναλωτές».

 

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*