Γιάννης Καλλιάνος (εκπρόσωπος Τύπου Ένωσης Κεντρώων): «Από ψεύτες χορτάσαμε»

admin
23/05/2016 10:21
 
 
 

Την άποψη ότι είναι απίθανο να επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, ο δημοσιονομικός «κόφτης» εν τέλει θα εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να μην γίνουν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «μεταλλαγμένη», αφού εμφανίζεται πλέον υποστηρικτής των δανειστών, των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακή μετάλλαξη για να παραμείνει στην εξουσία».

Ο κ. Καλλιάνος επανέλαβε την θέση του κόμματος του κ. Λεβέντη περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης (χωρίς τη συμμετοχή Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ), ώστε «να ασκηθεί πίεση στους δανειστές, να αλλάξει το μείγμα των πολιτικών που ακολουθούνται και να γίνουν επιτέλους οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που πότε δεν έγιναν». «Να παρουσιαστούμε μια φορά σοβαροί, γιατί αυτοί που μας κυβερνούν είναι ασόβαροι και ερασιτέχνες» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

 

«Να επέλθει η κάθαρση στο Δημόσιο»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων κατέθεσε και τις προτάσεις του κόμματος του, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται «η εσωτερική λιτότητα» (δηλαδή η καταπολέμηση των παθογενειών στο εσωτερικό της χώρας), η σταθερότητα στο φορολογικό τοπίο με χαμηλότερους συντελεστές για την προσέλκυση επενδυτών, η μετακύλιση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας μετά από 20-30 χρόνια με μηδενικό επιτόκιο για να έρθει η ανάπτυξη κλπ.

«Ποτέ κανείς δεν θέλησε να χτυπήσει το πελατειακό κράτος που χτίζεται τα τελευταία 40 χρόνια […] Δεν μας ενδιαφέρει να χαϊδέψουμε κανενός τα αυτιά, αλλά είμαστε υπέρ των υπεύθυνων πολιτών […] Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι πρέπει να επέλθει η κάθαρση, αρχικά του Δημοσίου. Θέλουμε ανθρώπους που να εργάζονται και να παράγουν έργο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος και πρόσθεσε: «με προεκλογικά συνθήματα επικοινωνιολόγων δεν γίνεται δουλειά. Από ψεύτες χορτάσαμε».

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*