Παναγιώτης Ρήγας: «Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μας βγάζει από την κρίση»

admin
25/05/2016 13:39
 
 
 

«Πύρρειος νίκη» είναι, σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα η συμφωνία που επετεύχθη στο χθεσινό Eurogroup, αφού τέλειωσε μεν (προς το παρόν) η διαπραγμάτευση, αλλά με σημαντικές απώλειες για την τσέπη μας.

«Όταν φτάνεις να διαπραγματεύεσαι με την πλάτη στον τοίχο, είναι αναμενόμενο να μην υπάρχει άλλος τρόπος» επεσήμανε ο κ. Ρήγας μιλώντας στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 και τόνισε ότι «σε μια οικονομία που έχει “αφυδατωθεί”, ο μοναδικός τρόπος είναι να αυξηθεί η πίτα, δηλαδή να αρχίσει δειλά-δειλά η ανάπτυξη στην χώρα. Αλλιώς, θα συνεχίσουμε να τρώμε τις σάρκες μας».

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει μια ανερμάτιστη πολιτική που δεν μας βγάζει από την κρίση, αφού λαμβάνονται συνεχώς μέτρα υφεσιακού και αντιαναπτυξιακού χαρακτήρα που πλήττουν το εισόδημα των Ελλήνων. Ειδικότερα δε, για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ υποστήριξε ότι έγινε μεγάλη ζημιά στον νησιωτικό χώρο με την απώλεια ενός κεκτημένου που «υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτευε» όσο ήταν αντιπολίτευση.

«Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Το δούλεμα έχει ξεπεράσει κάθε όριο και έχουν την αυθάδεια, το θράσος και την κυνικότητα να λένε ότι όλα αυτά τα ψήφισαν με πόνο ψυχής» τόνισε ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων που εκτίμησε ότι σε λίγο θα αρχίσει να φουντώνει το κίνημα του ευρωσκεπτικισμού στη χώρα μας, ως επιλογή οργής και αγανάκτησης.

 

«Θέλω να είμαι ενεργός πολίτης»

Τέλος, για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Ρήγας συμφώνησε με τις (αναγκαίες) προσπάθειες που γίνονται για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου και πάω στις αξίες και τις αρχές του Δημοκρατικού Χώρου, καθώς «το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να έχει μέλλον».

Μπορεί ο κύκλος της συμμετοχής του στα κοινά να έκλεισε, ωστόσο ο κ. Ρήγας υποστήριξε ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις ένα αξίωμα ή έναν θεσμικό ρόλο προκειμένου να παραμένεις ενεργός πολίτης. «Θέλω να εκφράζω την άποψη μου χωρίς περιορισμούς. Τώρα δεν υπάρχει ανάγκη να μασήσω τα λόγια μου και αυτό θα κάνω» κατέληξε ο κ. Ρήγας.

 

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*